Notícia

La restauració demana l'obertura de les estacions d'esquí

Les associacions d'hostaleria han demanat al Govern una declaració inequívoca sobre aquesta qüestió

masella,coma-oriola,terrassa,restaurant
La restauració demana l'obertura de les estacions d'esquí Autor/a: Diaridelaneu.cat
El turisme d'hivern és clau per a l'economia de les comarques del Pirineu i així ho van fer notar ahir els gremis d'hostaleria en una reunió a la Llotja de Mar de Barcelona. A banda de rebutjar els horaris proposats per la conselleria de Salut per a l'obertura dels establiments, també han demanat un rescat per als sectors i negocis més afectats per la crisi. I van alertar de les conseqüències que tindria la no obertura de les estacions d'esquí.


la-molina-terrassa-costa-rasa-2
Les associacions d'hostaleria han demanat al Govern una declaració "clara i inequívoca" sobre l'obertura de les estacions d'esquí (Foto: arxiu).

El sector de la restauració s'ha reunit aquest dimarts per reclamar la reobertura dels establiments el 20 de novembre i ha proposat una desescalada en tres fases. En un acte unitari celebrat a la Llotja de Mar i amb el suport del Consell General de Cambres de Catalunya, el sector ha advertit que els deutes "ofeguen" les famílies i ha reclamat al Govern que estigui "a l'alçada".

Entre algunes de les peticions i reclamacions que van fer notar les federacions d'hostaleria, van demanar al Govern una declaració "clara i inequívoca" sobre l'obertura de les estacions d'esquí aquest hivern. El sector ha recordat que el Sistema Pirenaic concentra el 61,2% dels visitants a les estacions d'esquí i ha afirmat que aquest turisme s'ha convertit en un dels principals recursos per a la temporada d'hivern.

Així mateix, els representants de la restauració han reclamat ajudes que compensin les pèrdues derivades del tancament dels establiments i la condonació dels impostos, tant estatals com municipals i han exigit ajudes tant a la Generalitat com a l'Estat. Al govern espanyol se li demana una condonació dels impostos estatals, com l'IRPF o la quota de la Seguretat Social, fins a la recuperació de l'activitat turística, així com una rebaixa de l'IVA turístic al 4%.

Més enllà d'aquestes peticions, el sector ha elaborat una proposta de desescalada en tres fases, plantejada aquest dilluns al conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny