Notícia

La síndica d'Aran creu que la campanya d'hivern pot estar sentenciada de mort

Si s'aproven les mesures previstes a l'esborrany de la desescalada la temporada d'hivern serà inviable

Marimanha,dossau,baqueira
Si s'aproven les mesures previstes a l'esborrany de la desescalada la temporada d'hivern serà inviable Autor/a: Baqueira
Vergés alerta que seria "dramàtic" pel sector turístic aranès mantenir el confinament perimetral de Catalunya. La síndica d'Aran reclama que el Conselh Generau tingui representació dins del PROCICAT.


La síndica d'Aran, Maria Vergés, ha demanat al conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que el Conselh Generau formi part del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) perquè la Val d'Aran pugui participar en la presa de decisions i exposar la realitat aranesa. Vergés ha fet arribar la petició per carta després de constatar que l'esborrany de mesures filtrat el dimarts sobre la reactivació d'activitats a Catalunya, que manté la prohibició d'entrar o sortir del territori català, no s'ha consultat ni posat en coneixement del govern d'Aran. De confirmar-se aquestes restriccions, la síndica creu que la situació seria "dramàtica" i que el sector turístic de la Val d'Aran estaria "sentenciat de mort".
"La filtració del Pla de mesures d'obertura progressiva d'activitats ha provocat un gran malestar i preocupació en el sector turístic de l'Aran", ha assegurat la síndica d'Aran. Vergés ha afegit que "de mantenir-se les mesures referents a les restriccions de mobilitat i, per tant, que no es pugui ni entrar ni sortir de Catalunya, seria inviable la temporada d'hivern a l'Aran".

En aquest sentit, Vergés ha afirmat que son "totalment conscient que la prioritat és i ha de ser la de contenir el virus", no obstant això, "lamenten que no s'hagi tingut en compte al govern d'Aran a l'hora de valorar aquesta decisió i l'impacte econòmic per l'Aran".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots