Notícia

Vallnord Arcalís tanca amb èxit la seva estrena al circuit del Swatch Freeride World Tour by the North Face

Autor/a: FWT Vallnord
Vallnord Arcalís ha acollit aquest divendres la prova del Swatch Freeride World Tour by the North Face (FWT) a la Portella d’Arcalís. El neozelandès Sam Smoothy s’ha coronat com el campió en la categoria d’esquí masculí i l’americana Hazel Josie Birnbaum en femení. En snowboard, el francès Jonathan Charlet i la suïssa Estelle Balet han estat els guanyadors de la modalitat. Els Wild Cards de la prova han tingut una actuació impecable. El català Aymar Navarro ha aconseguit la 10a posició i l’andorrà Dani Fornell, la 12a. En esquí femení, Lorelei Torres s’ha fet amb la 7a posició.

Vallnord Arcalís ha estat per primera vegada l’escenari de la prova del Swatch Freeride World Tour by the North Face. La portella d’Arcalís, amb un desnivell de 300 metres, ha estat la ubicació escollida on els 59 millors esquiadors forapista han completat les seves línies durant el matí.

La zona, escollida per l’organització, presentava moltes opcions pels riders. La primera part, amb moltes canals, destacava per ser molt tècnica mentre que la segona, molt més rocosa, donava més possibilitats de joc. Tot i ser més curta del que és habitual, quedava molt compensada per la tècnica i la diversitat d’opcions de la zona.

El neozelandès Sam Smoothy s’ha coronat com el campió en la categoria d’esquí masculí amb una espectacular baixada aconseguint uns merescuts 91,25 punts. Uns punts que el situen a la 5a posició del rànquing general, a l’espera de superar-la durant la prova ajornada de Fieberbrunn que es preveu realitzar durant aquests dies a Vallnord Arcalís.

El català Aymar Navarro no ha deixat indiferent al jurat aconseguint una desena posició a la competició d’avui, dues posicions per sobre de l’andorrà Dani Fornell. “Estic al top 10, és un mèrit poder tenir aquesta posició. Per a mi, només estar aquí ja era un premi”, explicava Aymar Navarro.

Dani Fornell, que tornava a competir al circuit del FWT després de patir un greu accident l’any passat, ha deixat sorpresos als assistents amb un descens ben executat i amb un espectacular salt a la part baixa de la cara. “He fet la meva feina amb un bon resultat i una bona mitja, i penso que, tant l’Aymar com jo tenim possibilitats de participar a la prova ajornada de Fieberbrunn”, explicava Dani Fornell a l’acabar la competició.

En categoria femenina, la nord-americana Hazel Josie Birnbaum, que ocupava la quarta posició del rànquing, s’ha merescut els 78,75 punts després de realitzar una baixada amb una execució precisa i original. L’andorrana Lorelei Torres s’ha fet amb la setena posició amb un descens tècnic però amb poca velocitat. “M’ha costat agafar el ritme al principi però m’he sentit sòlida i he pogut fer pràcticament tot el que volia”, explica la jove andorrana de 23 anys.

En surf de neu, el guanyador masculí ha estat el francès Jonathan Charlet amb una puntuació de 90 punts que l’han posicionat al tercer lloc del rànquing general, dominat per l’austríac Flo Orley, qui ha aconseguit la segona posició amb 86,5 punts. En categoria femenina, la suïssa Estelle Balet ha superat a la nord-americana Shannan Yates que encapçala el rànquing, amb un descens de 83 punts.

Xabier Ajona, director de Vallnord Arcalís, s’ha mostrat satisfet a l’acabar la competició. “En un any complicat de neu a tota Europa i amb el clima tan canviant, finalment hem pogut organitzar i complementar l’etapa prevista d’Andorra i que arriba per primera vegada als Pirineus”, explicava Ajona qui també ha reconegut que “si alguna estació mereixia aquesta etapa era precisament Arcalís que arrossega un històric important associat al forapista des del 1996”.

Pel que fa a la cara escollida pel FWT per disputar la competició, el director de Vallnord Arcalís ha assegurat que “no ha pogut ser a la cara que preferíem i que era la zona alta de l’estació però, en qualsevol cas, les imatges que hem passat al món són espectaculars i això ens ajudarà a posicionar Vallnord Arcalís, Andorra i els Pirineus en el mapa internacional de l’esquí”.

A L’ESPERA DE FIEBERBRUNN

Encara es desconeix la ubicació i la data de la prova ajornada a Fieberbrunn (Àustria), però s’ha descartat definitivament realitzar-la demà dissabte 14 de febrer. La decisió anirà en base a les previsions meteorològiques.

A l’espera de conèixer si finalment Aymar Navarro i Dani Fornell podran tornar a participar a la prova ajornada de Fieberbrunn, l’organització farà conèixer els detalls de la prova amb un mínim de 48 h, seguint el protocol del FWT.

Més informació a: www.vallnord.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny