Notícia

Mobilitat i altres problemes a banda, quan arribarà la neu?

Comença a preocupar més la manca de neu i fred que no pas la pandèmia

skipass
El model del web Skipass apunta a possibles nevades de llevant per finals de novembre Autor/a: Captura
Arriben dates que per als practicants dels esports de neu són clau. Les muntanyes ja haurien de ser blanques i lluentes per damunt dels 2.000 m, però de moment llueixen marronoses. Ens comencem a posar més nerviosos per aquest fet que no pas per la pandèmia. Per sort els models predictius apunten a possibles nevades per finals de mes.


masella-esquiadora-coma-oriola-nevada-01112018En altres temporades passades, pel mes de novembre, ja estàvem esquiant. A la imatge, Masella l'1 de novembre de 2018.

Que la Covid-19 ens ha canviat la vida fins a extrems insospitats no és una novetat. Ens hi hem adaptat de tal manera que tots ja comencem a ser una mica experts en el tema. Ara, però, arriba el moment de la veritat, el de l'inici de la temporada de neu. I cada dia que passa i avancem en el calendari ens comença a preocupar ja no tant la pandèmia sinó què pot estar està passant a les nostres muntanyes, que estan més marronoses del que tocaria per l'època de l'any. Una preocupació que va a més quan mirem enrere i ens adonem que, en altres temporades, per aquestes dates ja feia dies que estàvem esquiant. I per cert, en alguna ocasió amb paisatges de postal més pròpia de Nadal que no pas de mitjans novembre.

Avui, canons a tot drap

Doncs bé, un cop hem vist que la nevada més o menys important que es preveia fa uns dies per avui 20 de novembre quedarà, finalment, amb ben poca cosa, ens arriben alguns senyals positius. Sí, fa fred, fa molt vent i passen nuvolades, però de nevades de 15 o 20 cm sembla que res de res. Per sort això sí, els innivadors s'han posat en marxa, a totes les cotes i això a bona part del Pirineu. Bon senyal.

webcam-la_molina-201120
Sector Torrent Negre de La Molina aquesta matí de20 de novembre (webcam).

Pel que fa als models predictius avui Skipass ens dona esperances de cara a finals de novembre. Per als dies 27 i 28 de novembre podria arribar una llevantada no massa activa. Les nevades no seran generoses però permetran començar a fer base i qui sap si alguna cosa més. La llevantada seria en forma de neu a partir dels 1.600 metres en tots dos vessants del Pirineu i els gruixos apunten a un màxim de 10 cm.

Caldrà esperar una mica més a veure si es confirma la predicció i posar esperances amb què sigui una mica més generosa del que prediu el model. Això sí, si neva amb ganes les nostres emocions i alegries s'hauran de compaginar amb la realitat a què ens sotmet la senyora Covid-19.

La mobilitat restrictiva només ens permetrà gaudir de la neu amb certa llibertat de dilluns a dijous. Els caps de setmana, a molts, ens tocarà veure la neu de lluny o via webcam. Només uns pocs, els que viuen a prop de la neu, la podran gaudir.

Plànol de gruixos de neu d'Skipass

El plànol de gruixos de neu que hem publicat a l'encapçalament de l'article s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny