Notícia

Andorra confia en poder acollir l'esquiador català abans de Nadal

El Govern andorrà recorda que el 40% del PIB del país depèn del turisme i molt particularment del turista català

arcalis,portelles
Andorra confia en poder acollir l'esquiador català abans de Nadal Autor/a: Arcalís
Andorra celebra la represa de la mobilitat amb Catalunya abans de Nadal però vol "anar més enllà" perquè sigui abans. L'Ajuntament de la Seu d'Urgell treballa amb el Govern i l'executiu del Principat per "trobar la fórmula" que ho permeti.


arinsal-telecadira

El govern d'Andorra celebra que la represa de la mobilitat amb Catalunya sigui possible a partir del 21 de desembre. A la pràctica vol dir que les estacions d'esquí del país podrien acollir els esquiadors catalans abans de Nadal. Tot i això, el cap de l'executiu del Principat, Xavier Espot, demana "anar un pas més enllà" i que es pugui adoptar "una solució similar a la que es va prendre en el moment de la desescalada de la primera onada", en què es va permetre als ciutadans i residents andorrans assimilar-se als de la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran. En aquest sentit, ha explicat que "la Generalitat ha apuntat" aquesta opció i que seria possible que es fes un anunci oficial en aquest sentit la setmana vinent. Mentre, a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell també treballen per "trobar una fórmula" que faci possible creuar la frontera abans de Nadal.

L'executiu andorrà ha demanat durant aquestes setmanes que s'avanci la data d'obertura de fronteres com més aviat millor, basant-se en les "excel·lents relacions de veïnatge amb Catalunya", ja que, segons s'ha apuntat, gairebé un 10% dels residents de l'Alt Urgell s'han sotmès a proves per detectar la covid-19 al Principat. També han volgut destacar "la bona gestió sanitària del país i la bona estratègia de cara a la temporada d'hivern", que permetrà testar setmanalment el 40% de la població.

"Això és una decisió transcendental", ha sentenciat Espot, recordant que el 40% del PIB del país depèn del turisme "i molt particularment dels turistes de Catalunya". La represa de la mobilitat entre tots dos territoris també servirà, tal com ha reconegut el cap de govern andorrà, per poder-se retrobar amb les famílies per Nadal. Tot i això, ha volgut deixar clar que tot plegat pot variar en funció de l'evolució de la pandèmia. "Si hi hagués un empitjorament de la situació epidemiològica aquest pla i les nostres mesures quedaran en paper mullat", ha afegit.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny