Notícia

Les estacions d'esquí 'FGC' confirmen que obriran quan el confinament deixi de ser municipal

El president de l'entitat, Ricard Font, recorda que de dilluns a dijous no hi hauran restriccions per poder esquiar

Ricard Font
Ricard Font, en una imatge d'arxiu Autor/a: FCEH
FGC preveu obrir estacions d'esquí quan s'aixeca el confinament perimetral municipal de caps de setmana. El president de l'entitat, Ricard Font, recorda que es tracta d'espais naturals, no d'equipaments esportius i que de dilluns a dijous no hi hauran restriccions per poder esquiar.


telecadira-port-aine
Les estacions d'esquí 'FGC' confirmen que obriran quan el confinament deixi de ser municipal (arxiu Port Ainé).

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) preveu obrir les estacions d'esquí que gestiona un cop s'aixequi el confinament perimetral municipal de caps de setmana. Ho ha afirmat a l'ACN el president de l'entitat, Ricard Font, que recorda que de dilluns a dijous no hi hauria cap restricció per poder anar a esquiar. Un cop s'aixequi el confinament perimetral municipal de cap de setmana i passi a una restricció comarcal, les pistes s'assegurarien "un mínim de públic" durant aquests tres dies. Font també ha explicat que les estacions d'esquí no estan considerades equipaments esportius sinó espais oberts, amb la qual cosa, no estan subjectes a les restriccions que s'apliquen al primer supòsit.

vall-de-nuria-esquiadorsDes de FGC es recorda que de dilluns a dijous no hi hauran restriccions per poder esquiar (arxiu Vall de Núria).

Comença la producció de neu

Font ha assegurat que les estacions estan a punt per obrir i, de fet, ha celebrat que aquest mateix divendres ha estat "el primer dia" que ha fet prou fred com per generar neu artificial. Però més enllà d'això ha subratllat que l'obertura de les pistes està condicionada a les mesures que estableix el Procicat. I en aquest sentit ha afirmat que les estacions de muntanya s'obriran a partir que hi hagi el desconfinament comarcal. "A partir que els caps de setmana es pugui obrir tota una comarca, obrirem les estacions. Entre setmana tothom podrà venir a esquiar i els caps de setmana ho podrà fer la gent de la comarca", ha indicat. La data? "Quan es produeixin les condicions objectives fixades per Salut i el Procicat".

Font ha descartat obrir abans que es produeixi aquesta circumstància, perquè "la condició mínima" que FGC posa per poder-ho fer és que la mobilitat sigui "almenys comarcal". Així ho pot haver un "públic objectiu". En tot cas ha reiterat que de dilluns a dijous no hi hauria cap restricció que impedís anar a esquiar.

cano-neu_produida-la_molina-2-istAquesta setmana s'ha començat a produir neu a les estacions del Grup FGC (Imatge d'arxiu).

Les estacions d'esquí no són instal·lacions esportives

Sobre la qüestió de les restriccions a l'interior de l'estació, Font també ha recordat que aquests equipaments lúdics són considerats un "espai obert, no un equipament esportiu", un espai a l'aire lliure equiparable a "una carretera o una muntanya per anar a córrer o anar en bicicleta". Sí que hi ha algunes condicions d'ús pel que fa al transport per cable dels esquiadors, però en aquest sentit ha afirmat que ara com ara "no hi ha limitacions als telecabines ni des del punt de vista de la capacitat del remuntador".

Amb tot FGC exigirà l'ús de mascareta durant el trajecte i restar en silenci per evitar la propagació d'aerosols a telecabines i remuntadors.

On podrien esquiar els veïns d'aquestes comarques per la Puríssima si va endavant aquest canvi?

Alta Ribagorça: Boí Taüll
Alt Urgell: Sant Joan de l'Erm i Tuixent La Vansa
Berguedà: La Molina entrant per coll de Pal
Cerdanya: Aransa, Lles de cerdanya, Guils-Fontaera, La Molina i Masella
Pallars Sobirà: Baqueira (entrant per la Peulla), Bosc Virós, Espot, Port Ainé i Tavascan
Ripollès: La Molina (entrant per Alabaus), Vallter 2000 i Vall de Núria
Solsonès: Port del Comte
Val d'Aran: Baqueira Beret

la-molina-telecadira-pista-roc-blancLes estacions d'esquí no són instal·lacions esportives sinó empreses de transport per cable dins espais naturals (arxiu La Molina).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny