Notícia

Un corredor sanitari per unir Andorra amb el País Valencià i l'Aragó

L'objectiu final és aconseguir fer arribar esquiadors a les estacions d'esquí andorranes

grandvalira,esquiadors
Un corredor sanitari per unir Andorra amb el País Valencià i l'Aragó Autor/a: Grandvalira
El cap del Govern andorrà, Xavier Espot, ha recordat que hi ha altres comunitats autònomes més enllà de Catalunya que permeten la circulació fora del seu territori. La creació d’un corredor sanitari que permeti creuar Catalunya i arribar al Principat donaria oxigen per activar la temporada com més aviat millor. En paral·lel, les autoritats andorranes volen arribar a un acord perquè Andorra sigui inclosa en la regió sanitària de l’Alt Urgell. És una informació que publica avui el Periòdic d'Andorra.


Andorra no vol renunciar de cap manera als esquiadors espanyols. Des que dijous passat es va saber que la Generalitat de Catalunya no permetrà la lliure circulació dins el perímetre del territori català fins al 21 de desembre, el Govern andorrà estaria treballant amb les autoritats espanyoles per intentar pactar un corredor sanitari dins Catalunya. Aquest corredor seria usat per poder-hi circular, cal suposar que sense aturar-se en cap moment, per andorrans i ciutadans d'altres territoris espanyols.

A la pràctica aquest corredor, o via de comunicació sanitària, hauria de permetre que esquiadors del País Valencià o l'Aragó, territoris limítrofes amb Catalunya, poguessin arribar a Andorra fent ús de l'esmentat corredor. Segons informa avui el Periòdic d'Andorra, el cap de Govern andorrà, Xavier Espot, ha explicat que els plans de la desescalada a Catalunya no alteraran la temporada d’hivern, però ha recordat que hi ha altres comunitats autònomes que permeten la circulació fora del seu territori i que aquest conformaria, a hores d’ara, el turista potencial per a aquesta temporada que és a pocs dies de començar. El corredor sanitari facilitaria l'arribada d'aquest esquiador no català a es estacions andorranes. També ha senyalat que, en paral·lel, el Govern andorrà treballa per arribar a un acord perquè Andorra sigui inclosa en la regió sanitària de l’Alt Urgell.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny