Notícia

El confinament domiciliari a França podria perjudicar Baqueira

La clientela francesa a l'estació aranesa ja supera el 20% del total

La clientela francesa a l'estació aranesa ja supera el 20% del total
La clientela francesa a l'estació aranesa ja supera el 20% del total
El Conselh Generau demana coordinació entre la Generalitat i França en l'aixecament de les restriccions de mobilitat. Les relacions entre l'Aran i l'estat francès tenen un pes important en l'economia de la Val.


El Conselh Generau d'Aran es mostra preocupat per les restriccions de mobilitat a la frontera francesa i l'impacte que aquestes limitacions tenen sobre l'economia de tota la Val i de manera especial al Baix Aran. El govern aranès ha fet arribat aquest neguit a representants del Govern i del govern de l'Estat i ha demanat coordinació entre la Generalitat i l'estat francès en l'aixecament de les restriccions de mobilitat. El conseller del govern aranès, Francès Boya, ha posat de relleu la "preocupació" dels territoris com és el cas de l'Aran que depenen de les relacions transfrontereres.

Boya ha recordat que la frontera amb França està oberta, però el confinament domiciliari vigent a l'estat francès i el tancament perimetral de Catalunya no permeten la mobilitat habitual.

En aquest sentit, el conseller Amador Marquès ha dit que han fet arribar aquesta inquietud també a la Diputació de Lleida. Marquès, també diputat a la diputació lleidatana, ha demanat que el Govern "harmonitzi el cessament dels confinaments perimetrals amb el de la mobilitat dels ciutadans francesos".

Per part seva, la síndica d'Aran, Maria Vergés, ha volgut reiterar el suport del govern d'Aran al teixit empresarial aranès, alhora que ha destacat "la necessitat de respectar les mesures establertes per les autoritats sanitàries i ser responsables per a aconseguir baixar el risc de rebrot al territori" i "poder aconseguir així el tercer tram del Pla d'obertura de la Generalitat el dia 21 de desembre, amb el qual s'aixecaria el tancament perimetral de Catalunya".

Quant al desconfinament de França, encara no s'han fet públiques les mesures oficials ni la data exacta.

El client francès va a més a Baqueira

Les relacions entre l'Aran i l'estat francès tenen un pes important en l'economia de la Val, i no només en el Baix Aran, sinó també a l'Alt Aran.

Ja fa anys que Baqueira va fer una aposta per incrementar el client gal a l'estació, obrint oficines comercials a Tolosa i Bordeus. La política de créixer amb el client del vessant nord del Pirineu ha donat resultats i es calcula que ara com ara més d'un 20% de la clientela ja prové de la regió occitana, sent especialment notòria en períodes com els de Nadal i mes de febrer. Per contra és molt poc significativa en períodes com la Puríssima.

Baqueira va anunciar ahir que té programada la seva obertura per a l'11 de desembre, de manera que suposarà una pèrdua prou important dins la facturació del negoci de la neu. Es calcula que durant aquests primers dies de desembre, que inclou els dies 6 i 8 de desembre i el cap de setmana que hi queda més proper, període que és conegut amb el nom de pont de la Puríssima, les estacions poden facturar entre un 10 i un 15% del total de la temporada.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny