Notícia

Els professors d'esquí francesos reaccionen

Recorden al president francés que les estacions d'esquí andorranes i catalanes obriran en els propers dies

Piau-Engaly,base,debutants,monitor
Els professors d'esquí francesos reaccionen Autor/a: Piau-Engaly
L'associació Nacional d'Instructors d'Esquí Francès, que representa 17.000 professors, demana una revisió de les mesures anunciades per Emmanuel Macron i li recorden que les estacions d'esquí andorranes i catalanes obriran en els propers dies


esf-les_angles-professors

Era de preveure que el sector de la neu a França no es conformés amb les mesures de desescalada del confinament. Les mesures, anunciades per Emmanuel Macron aquest dimarts nit, van deixar el sector de la neu del país gal en un veritable estat de shock. Unes hores després i quan encara s'intenta assimilar les mesures anunciades, la incomprensió es fa cada vegada més gran.

En aquesta conjuntura l'associació Nacional d'Instructors d'Esquí Francès ha demanat una revisió de les mesures anunciades pel president de la República i, segons les quals es donava per gairebé impossible l'obertura de les estacions d'esquí franceses abans de Nadal.

A la carta oberta, enviada als mitjans de comunicació francesos, lamenten que des del sector es portaven tres mesos de feina feta entre els instructors d'esquí i altres activitats econòmiques vinculades als esports d'hivern. I entre la feina feta hi havia l'establiment d'un protocol sanitari i preventiu contra la Covid-19 molt estricte. Un protocol que, a més, havia estat supervisat pel prefecte de Savoia. També troben lamentable que, quan tot just dilluns s'havien reunit amb el primer ministre i diversos membres del govern, s'havia pactat que esperarien un període de deu dies per prendre una decisió sobre l'obertura d'estacions d'esquí. A l'hora de la veritat, però, el president de la República només va deixar passar 24 hores per prendre una decisió ja pràcticament irrevocable, i que malauradament perjudica greument l'economia del sector neu.

Es dona pràcticament per fet que les estacions d'esquí franceses no obriran aquest Nadal, però encara hi ha esperança, ja que en cap moment el president va donar per feta la decisió. I en aquest matís hi ha l'esperança. En concret va comentar que li semblava impossible que s'obrís per Nadal. Però aquest és un matís important, perquè semblar no vol dir que ja s'hagi decidit.

Eric Brèche, president de la Unió nacional d'instructors d'esquí francesos (SNMSF), signa una carta-oberta en la qual en destaca diverses raons que haurien de servir perquè el govern francès s'ho repensi dues vegades. I és que no s'entén que es permeti l'obertura de botigues i activitats a l'aire lliure per a activitats extraescolars a partir del 28 de novembre i a la vegada s'esmenti la impossibilitat d'afavorir l'obertura d'estacions d'esquí per a les celebracions de final d'any.

Entre altres raons, que podeu veure en aquest enllaç, recorda que a Suïssa, Andorra i l'estat espanyol les estacions d'esquí o bé ja estan obertes o ho faran en els pròxims dies.

Per tot plegat la SNMSF demana al Govern que revisi aquesta decisió.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny