Notícia

Merkel vol que totes les estacions d'esquí europees no obrin fins al gener

Àustria és el primer país que s'oposa a la mesura

Angela Merkel,mascareta
La cancellera alemanya Angela Merkel es treu la mascareta després d’arribar a una roda de premsa a la cancelleria de Berlín Autor/a: ACN
Merkel pressiona per mantenir tancades totes les pistes d'esquí de la UE fins al gener. Alemanya, França i Itàlia mantenen les estacions a pany i forrellat el desembre però Àustria s'oposa a la mesura.


La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha assegurat aquest dijous que intentarà buscar consens entre els estats de la Unió Europea perquè totes les estacions d'esquí es mantinguin tancades com a mínim fins al gener. En una intervenció al Bundestag, Merkel ha dit que intentarà que la mesura sigui "a escala de la Unió Europea" per evitar els "viatges turístics" durant el Nadal i prevenir el risc de contagi de covid-19. La proposta de tancar les estacions d'esquí al bloc comunitari arriba després que Alemanya, Itàlia i França ja hagin anunciat que no les obriran al desembre, mentre Àustria s'oposa a la mesura.

De moment Àustria i Suïssa, país aquest darrer que no pertany a la UE, mantenen obertes les seves glaceres i amb l'arribada de les primeres nevades la temporada s'estendrà en els propers dies a les pistes baixes.

A l'Estat espanyol les estacions d'esquí poden obrir quan ho considerin oportú, si bé amb limitacions de mobilitat i territorials durant els caps de setmana que, a la pràctica, fan poc viable la seva obertura. De moment cap estació té prou neu per obrir.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny