Notícia

Brussel·les para els peus a Merkel: 'Cada país pot decidir si obren o no les estacions d'esquí'

El tancament dels centres hivernals és una realitat a França, ltàlia i Alemanya, però Àustria s'hi nega

European Union 2019
Brussel·les para els peus a Merkel: 'Cada país pot decidir si obren o no les estacions d'esquí' Autor/a: European Union 2019
La Comissió Europea (CE) ha matisat aquest dijous que depèn de cada país de la Unió Europea decidir si obren o no les estacions d'esquí. Sobre el terreny el tancament dels centres hivernals ja és una realitat a França, Itàlia i Alemanya. Àustria s'hi nega.


La Comissió Europea ha explicat aquest dijous en la roda de premsa setmanal que, depèn de cada país decidir si obre les estacions d'esquí, tot i que han fet una crida a la "prudència" per evitar repunts dels contagis.

L'aclariment arriba després que la cancellera alemanya, Angela Merkel, anunciés ahir nit que buscarà consens per tancar-les a tot el territori de la UE fins al gener. De moment França ja ha decidit aquest matí anunciar que no permetrà l'obertura de les seves estacions d'esquí fins al gener.

El portaveu de l'Executiu comunitari, StefanKeersmaecker, ha assenyalat en la seva compareixença, "la decisió de permetre o no l'esquí és una competència nacional, no europea", però ha assenyalat que Brussel·les ha demanat als països membres que cooperin a l'hora d'aplicar les mesures.

De fet Brussel·les no ha emès directrius específiques sobre la pràctica de l'esquí, sinó recomanacions generals en matèria sanitària com mantenir la distància de seguretat o mascareta.

Preguntat sobre la possibilitat que alguns països tanquin les seves fronteres per impedir que els seus ciutadans es traslladin a estacions d'esquí dels Estats veïns, l'executiu comunitari no va aclarir en quines condicions podrien aplicar aquestes restriccions, però ha assenyalat que són també competència dels països.

L'anunci ahir de Merkel que "buscarà coordinar a la UE el tancament de les estacions d'esquí -que a Alemanya romandran tancades fins al mes de gener- arriba enmig d'una divisió d'opinions al respecte al país germànic".

Sobre el terreny el tancament dels centres hivernals ja és una realitat a França, Itàlia i Alemanya. Àustria s'hi nega. Falta veure com reaccionarà el Govern de Madrid als suggeriments de Merkel i de quina manera els voldria seguir o aplicar. El gruix en nombre i importància de les estacions d'esquí de l'Estat espanyol es troben, bàsicament, dins Catalunya, Aragó i Andalusia.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny