Notícia

Reaccions de la conselleria de Salut i Ministeri de Sanitat sobre l'obertura de les estacions d'esquí

Salvador Illa vol coordinar l'obertura de les estacions amb Andorra i França

Salvador Illa
Salvador Illa vol coordinar l'obertura de les estacions amb Andorra i França Autor/a: ACN
La consellera de Salut, Alba Vergés, per una banda, i el Ministre de Sanitat, Salvador Illa, per l'altra, acaben de fer declaracions sobre l'obertura de les estacions d'esquí. El ministre espanyol diu que les voldria coordinar amb Andorra i França, però creu que el problema és l'Après-ski.


Primeres reaccions oficials a la polèmica que envolta a nivell europeu sobre l'obertura, o no, de les estacions d'esquí. El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha declarat sobre l'obertura de les estacions d'esquí a l'Estat espanyol que, en el marc del darrer Consell Interterritorial, ja es va acordar la creació d'un grup de treball entre el ministeri i les comunitats on hi ha estacions d'esquí per coordinar mesures.

Segons el ministre, el govern espanyol també les provarà de coordinar amb Andorra i França. Illa ha advertit que el més rellevant no és l'activitat de l'ski, sinó "l'après-ski, que és el que cal treballar".
 
Pel que fa a Catalunya, la consellera de Salut, Alba Vergés,ha explicat avui a Catalunya Ràdio que s'està debatent si les estacions d'esquí podran obrir aquesta temporada i quan ho podran fer, "condicionats" també pel que fan a la resta d'Europa.

Recordar que ahir dijous la cancellera alemanya, Angela Merkel, va demanar consens entre els estats de la Unió Europea perquè totes les estacions d'esquí es mantinguin tancades com a mínim fins al gener. La proposta de tancar les estacions d'esquí al bloc comunitari arriba després que Alemanya, Itàlia i França ja hagin anunciat que no les obriran al desembre, mentre Àustria s'oposa a la mesura. Suïssa, que no pertany a la UE, manté obertes les seves glaceres i amb l'arribada de les primeres nevades la temporada s'estendrà en els propers dies a les pistes baixes.

De moment, al Pirineu català, les estacions d'esquí poden obrir quan ho considerin oportú, si bé amb limitacions de mobilitat i territorials durant els caps de setmana que, a la pràctica, fan poc viable la seva obertura. De moment cap estació té prou neu per obrir.

A Andorra s'està pendent del que es decideixi a l'Estat espanyol i també a Catalunya per prendre alguna decisió sobre aquesta mateixa qüestió, tot i que oficialment les estacions andorranes tenien previst obrir pel pont de la Puríssima.

Opinions

Més opinions

Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


41%


8%


51%

76 vots