Notícia

La llevantada deixa 40 centímetres de neu a Vallter 2000

La previsió és que les estacions d'esquí  de Vallter 2000 i Vall de Núria obrin el dilluns 7 de desembre

bastiments,creu,llevantada
La llevantada deixa 40 centímetres de neu a Vallter 2000 Autor/a: Aleix Busquets - Setcases
El temporal de llevant deixa més de 40 centímetres de neu a cotes altes del Ripollès. Si no hi ha canvis, les estacions d'esquí  de Vallter 2000 i Vall de Núria obriran el dilluns 7 de desembre.


vallter-xemeneia
Imatge d'aquest matí a Vallter 2000, sector la Xemeneia (Foto: Facebook Vallter 2000).

El temporal de llevant ha deixat més de 150 litres al nord-est de Catalunya –amb un màxim de més de 180 litres al Montseny- i 40 centímetres de neu a cotes altes del Ripollès. Entre el dimecres 25 i el dissabte 28 de novembre, la llevantada ha estat pràcticament general a tot el país, a excepció de sectors de Ponent i del Pirineu Occidental (pràcticament sense precipitació a la Val d'Aran). Els registres de pluja més abundants s'han concentrat a les comarques de la Selva, Garrotxa, Vallès Oriental i Alt Empordà.

Prop de mig metre de neu a la capçalera del Ter

La precipitació ha estat en forma de neu a partir d'uns 1.800 m, lleugerament per sota durant la matinada del dissabte 28 de novembre. Els gruixos més importants s'han acumulat entre divendres al vespre i dissabte a l'Alt Berguedà, la Cerdanya i, molt especialment, el Ripollès. Cal destacar els 45 centímetres d'Ulldeter (2.410 m), sent amb diferència la nevada més important de la tardor en aquest sector. Pel que fa a les estacions d'esquí de Vallter 2000 i Vall de Núria, la previsió és que obrin el dilluns 7 de desembre.

Com més a l'oest, la nevada ha deixat gruixos menors. Encara ha superat els 10 centímetres entre l'Alt Berguedà i la Cerdanya, amb 18 centímetres a Cadí Nord (2.143 m) – Prat d'Aguiló, mentre que al Pirineu més occidental la nevada ha deixat menys de 10 centímetres a l'alta muntanya i a la Val d'Aran no ha arribat a fer gruix.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny