Notícia

Aragó i Andorra suggereixen que caldria obrir les estacions d'esquí en la mateixa data

També creuen que les estacions catalanes s'haurien d'afegir a la data, tot i que les dades sanitàries no són les mateixes

teleesqui,escarra,lanuza,sarrios
Aragó i Andorra suggereixen que caldria obrir les estacions d'esquí en la mateixa data Autor/a: Diaridelaneu.cat
Possible consens en la data d'obertura de les estacions d'esquí andorranes i aragoneses. Segons publiquen avui els digitals d'aquests dos territoris, els dos presidents, Javier Lambán, per part de l'Aragó, i Xavier Espot, per part d'Andorra, estarien d'acord en què podria ser imprudent obrir abans de Reis. Una trucada de telèfon entre els dos presidents hauria servit per proposar una data d'obertura conjunta per al Pirineu aragonès i andorrà. També voldrien que les estacions catalanes obrissin en la mateixa data, tot i que les dades sanitàries no són les mateixes.


pal-coll-botella
Aragó i Andorra suggereixen que caldria obrir les estacions d'esquí en la mateixa data. estació andorrana de Pal en una imatge d'arxiu (Foto: Vallnord).

El president d’Aragó, Javier Lambán, ha explicat aquest dilluns als mitjans de comunicació aragonesos que el més prudent seria obrir les estacions d'esquí entre Cap d'Any i Reis. Aquesta data comptaria també el suport del cap del govern andorrà, Xavier Espot, que via telefònica hauria donat per bona aquesta data per fer una obertura conjunta de les estacions andorranes i aragoneses.

El cas és que el president de l'Aragó voldria que les mesures fossin "uniformes" a tota Espanya, oblidant que les dades sanitàries de control de pandèmia a Catalunya no són les mateixes que a l'Aragó. Això pot suposar un inconvenient a l'hora de buscar un consens que acabaria resultant massa forçat, ja que el president andorrà, Xavier Espot, també hauria deixat clar que en aquesta data també hi haurien d'entrar les estacions d'esquí del Pirineu català i ha admès que s'està treballant amb les autoritats catalanes en aquesta direcció. De fet, una primera mesura a adoptar passa per integrar Andorra i la comarca de l'Alt Urgell en una mateixa regió sanitària o de mobilitat.

D'altra banda aquest dilluns es reuneixen tècnics de les comunitats autònomes que disposen d'estacions d'esquí dins els seus territoris amb els responsables de les estacions d’esquí i el ministre de Sanitat, Salvador Illa. L'objectiu és consensuar l’obertura de la temporada d'esports i turisme d'hivern tenint present l'actual context europeu a causa de la pandèmia. Oficialment el Govern espanyol està a favor de l'obertura, i així ho va anunciar la Ministra espanyola de Turisme, Reyes Maroto. A més, el ministre espanyol de Sanitat, Salvador Salvador Illa, ja va donar el seu parer sobre la qüestió i va deixar clar que una cosa es l'esquí i l'altra l'Après-ski.

També s'ha insistit amb que les comunitats tindran la darrera paraula en la data d'obertura i és que, sobre el terreny, les dades sanitàries també són força diferents en tots "tres Pirineus": aragonès, andorrà i català. En dades de fa 14 dies, a la comunitat d'Aragó el nombre de casos és de 380 per cada 100k, mentre que a Catalunya són de 266 (veure gràfic).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny