Notícia

Possible marxa enrere de França en el tancament d'estacions

Els 18.000 treballadors directes de 250 estacions d'esquí estan disposats a mobilitzar-se

esf,les_angles,professors
Possible marxa enrere de França en el tancament d'estacions Autor/a: Diaridelaneu.cat
Els 18.000 treballadors directes i els més de 100.000 indirectes estan disposats a mobilitzar-se per salvar la campanya de Nadal. La pressió sobre el govern francès està sent important i i sembla que les autoritats s'estarien, com a mínim, replantejant estudiar la decisió. A França hi ha prop de 250 estacions d’esquí que dinamitzen l'economia de les valls de muntanya i són un sector clau per a la zona dels Alps i el Pirineu.


pisters-servei-socors-cambra-ase-cambre-aze
Pisters a Cambra d'Ase. Els 18.000 treballadors directes de 250 estacions d'esquí estan disposats a mobilitzar-se (Foto: arxiu DDLN).

França es podria estar repensant el tancament de les estacions d'esquí del país. Així ho desvelen alguns mitjans de comunicació del país gal, com ara Freqüence Sud FR, que així ho desvela en el seu portal de notícies. Segons publiquen, serà l'11 de desembre quan es podria tornar a decidir si es poden obrir les pistes per Nadal. El govern francès estaria d'acord en valorar aquesta opció si la situació epidemiològica millora. A més, tot el sector de la neu està mobilitzat i la pressió sobre el govern és màxima.

Ahir mateix el digital Skieur.com publicava una carta oberta en la qual, Jean-Luc Boch, president de l'Associació Nacional d'alcaldes d'estacions de muntanya i d'Alexandre Maulin, president des Domaines Skiables de France, recordaven que els 18.000 treballadors directes de les 250 estacions d'esquí de França estarien disposats a mobilitzar-se.

Per als propers dies està prevista una reunió entre els representants de les regions i les pistes d'esquí amb el primer ministre JeanCastex. La decisió es prendrà l'11 de desembre i s'entreveu que si la situació epidemiològica millora, l'executiu estaria disposat a permetre l'obertura dels remuntadors. La data de l'11 de desembre permetria salvar la campanya de Nadal i les estacions es posarien en marxa amb termini suficient per ser operatives fins i tot uns dies abans de Nadal.

formigueres-facebook-llevantada-gloria
Els efectes de Glòria a Formigueres el passat 25 de gener (Foto: Formigueres).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny