Notícia

Àustria comença a dubtar sobre quin esquí oferir

El turisme dels esports d'hivern és massa important per a l'economia del país

Fieberbrunn-Saalbach
Imatge de l'estació d'esquí de Fieberbrunn-Saalbach, a Àustria (Foto: Fieberbrunn-Saalbach). Autor/a: Fieberbrunn-Saalbach
La pressió que està rebent Àustria dels seus socis europeus comença a passar factura. El país dubta ara si fa bé d'obrir les seves estacions als estrangers i a causa de les pressions rebudes es replanteja si seria convenient fer-ho només per al mercat local. El problema és que el turisme dels esports d'hivern és massa important per a l'economia del país i depèn en bona part del turista estranger.


Continua l'estira-i-arronsa entre els països de la UE amb estacions d'esquí. Mentre que França, Alemanya i Itàlia ja van anunciar fa dies que les estacions d'esquí estarien tancades fins, com a mínim, l'1 de gener, per contra Àustria ja ha anunciat que les mantindrà obertes. Però les pressions que rep el canceller SebastianKurz sobre aquesta decisió, sembla que han començat a passar factura a una posició que semblava molt sòlida.

Si bé Àustria, doncs, mantindrà obertes les estacions com també farà la veïna Suïssa, que no forma part de la UE i per tant no rep cap mena de pressió, el canceller austríac sembla que acabarà fent alguna concessió als seus socis europeus i aquesta seria optar per una obertura condicionada. Aquesta estaria limitada únicament al que és l'esquí com a activitat esportiva, mentre que l'après-ski, els allotjaments i la restauració només podrien obrir, en tot cas i de forma molt limitada i amb protocols sanitaris molt estrictes, per al mercat local. El problema d'aquest obertura condicionada és que el turisme estranger que generen els esports d'hivern és massa important per a l'economia del país .

Es considera que amb aquesta concessió els esquiadors alemanys, principal mercat per als esports d'hivern d'Àustria, ja no podrien sortir del seu país i per tant s'evitaria la possible propagació de la pandèmia. D'aquesta manera s'optaria per una solució molt més pràctica que no la que vol adoptar França, que vol posar mesures restrictives severes per evitar la fuga dels seus esquiadors cap a Andorra o l'Estat espanyol.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny