Notícia

França farà controls fronterers per evitar la fuga d'esquiadors

S'incrementa la pressió sobre l'Estat espanyol per fer tancar les seves estacions

Tessa Worley,coralie frasse
França farà controls fronterers per evitar la fuga d'esquiadors Autor/a: Grandvalira
El que semblava una amenaça ara ja està confirmat: França farà controls fronterers per dissuadir els ciutadans d'anar a esquiar a l'estranger. Zones com la Cerdanya o la Val d'Aran, frontereres amb França i amb estacions d'esquí dins el seu territori, podrien acollir esquiadors francesos privats d'esquiar a les seves estacions. I això és el que es vol evitar. El primer ministre francès diu que "l'acció diplomàtica continua" per convèncer Espanya per tancar les estacions.


puigcerda-marquesina_hangar_policial_fronterer_ISTFrontera de Puigcerdà (Foto: arxiu).

El primer ministre francès, Jean Castex, ha anunciat aquest dimecres que es faran controls fronterers aleatoris per dissuadir els francesos d'anar a esquiar a l'estranger. Amb les estacions tancades en alguns estats europeus i obertes en altres, les estacions d'esquí s'han convertit en un punt de desavinences entre els líders europeus. Alemanya, França i Itàlia demanen el tancament de les pistes a nivell europeu per evitar que els ciutadans viatgin i s'arrisquin a possibles contagis de covid-19 durant les festes, mentre altres països, entre els quals hi ha Àustria, es neguen a aquesta mesura.

Amb les pistes catalanes obrint el 9 de desembre i les suïsses ja obertes, Castex ha assegurat en una entrevista a 'BFMTV' que impulsaran mesures per evitar que els ciutadans vagin a "contaminar-se" a les estacions d'altres estats, principalment d'Espanya i Suïssa. Segons ha explicat el primer ministre francès, també es podria obligar els viatgers a fer una quarantena.

L'obertura de les estacions d'esquí ha generat controvèrsia a la Unió Europea. Els estats que les mantenen tancades, principalment Alemanya, Itàlia i França, intenten pressionar els que tenen intenció d'obrir-les perquè no ho facin i coordinar així les accions. En aquest sentit, Castex ha di que mantenen contactes diplomàtics per "harmonitzar" les mesures. "L'acció diplomàtica continua", ha assenyalat Castex.

La Val d'Aran i la Cerdanya en el punt de mira

Cal tenir present que comarques com la Cerdanya o la Val d'Aran, frontereres amb França i amb estacions d'esquí, podrien seduir un bon nombre d'esquiadors francesos que, privats d'esquiar a les seves estacions, veurien en les estacions catalanes una alternativa a la prohibició francesa.

En el cas de la Val d'Aran, la seva estació d'esquí Baqueira, aquesta va fer una aposta per incrementar el client gal a l'estació, obrint oficines comercials a Tolosa i Bordeus. La política de créixer amb el client del vessant nord del Pirineu ha donat resultats i es calcula que ara com ara més d'un 20% de la clientela ja prové de la regió occitana, sent especialment notòria en períodes com els de Nadal i mes de febrer.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny