Notícia

Jornada de protestes a les estacions d'esquí franceses

Treballadors i empresaris, tots a una contra el tancament de les estacions

manifestacio,les angles
Jornada de protestes a les estacions d'esquí franceses. Imatge d'avui a Les Angles Autor/a: A. Martin
Convocats per l'Associació Nacional d'alcaldes d'Estacions de Muntanya (ANMSM) i de l'associació DomainesSkiables de France, aquest dijous s'ha celebrat una manifestació a París per protestar contra el tancament dels telecadires de les estacions franceses durant les vacances de Nadal. A la Catalunya del Nord les estacions dels Angles i Font Romeu són les que han exterioritzat el sentiment de frustració i resignació, però també esperança per revocar la decisió del govern francès.


Funcionaris, càrrecs electes locals, professionals de la muntanya i el turisme, agents socioeconòmics vinculats al sector de la neu i veïns de la població s'han manifestat a peu dels remuntadors a Font Romeu, Les Angles, Les 2 Alps, SaintLary, Courchevel -només per posar alguns exemples- amb el objectiu d'obtenir una data d'obertura humanament acceptable per a les estacions d'esquí, tot esperant la propera declaració de el primer ministre de la República, prevista per a l'11 de desembre.

No obstant això, en la seva visita a Les Angles, el prefecte dels Pirineus Orientals no va aportar cap esperança sobre una revisió de la posició de govern, per una situació "que a tots ens afecta directament o indirectament -el tancament dels telecadires- i les seves desastroses conseqüències econòmiques, socials i humanes per al nostre territori", es queixen els manifestants.

Les manifestacions estaven convocades per l'Associació Nacional d'alcaldes d'Estacions de Muntanya (ANMSM) i de l'associació DomainesSkiables de France. A la Catalunya del Nord els treballadors i altres agents implicats en el sector neu de les estacions dels Angles i Font Romeu han exterioritzat el sentiment de frustració i resignació, però també esperança per revocar la decisió del govern francès.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny