Notícia

Jornada de protestes a les estacions d'esquí franceses

Treballadors i empresaris, tots a una contra el tancament de les estacions

manifestacio,les angles
Jornada de protestes a les estacions d'esquí franceses. Imatge d'avui a Les Angles Autor/a: A. Martin
Convocats per l'Associació Nacional d'alcaldes d'Estacions de Muntanya (ANMSM) i de l'associació DomainesSkiables de France, aquest dijous s'ha celebrat una manifestació a París per protestar contra el tancament dels telecadires de les estacions franceses durant les vacances de Nadal. A la Catalunya del Nord les estacions dels Angles i Font Romeu són les que han exterioritzat el sentiment de frustració i resignació, però també esperança per revocar la decisió del govern francès.


Funcionaris, càrrecs electes locals, professionals de la muntanya i el turisme, agents socioeconòmics vinculats al sector de la neu i veïns de la població s'han manifestat a peu dels remuntadors a Font Romeu, Les Angles, Les 2 Alps, SaintLary, Courchevel -només per posar alguns exemples- amb el objectiu d'obtenir una data d'obertura humanament acceptable per a les estacions d'esquí, tot esperant la propera declaració de el primer ministre de la República, prevista per a l'11 de desembre.

No obstant això, en la seva visita a Les Angles, el prefecte dels Pirineus Orientals no va aportar cap esperança sobre una revisió de la posició de govern, per una situació "que a tots ens afecta directament o indirectament -el tancament dels telecadires- i les seves desastroses conseqüències econòmiques, socials i humanes per al nostre territori", es queixen els manifestants.

Les manifestacions estaven convocades per l'Associació Nacional d'alcaldes d'Estacions de Muntanya (ANMSM) i de l'associació DomainesSkiables de France. A la Catalunya del Nord els treballadors i altres agents implicats en el sector neu de les estacions dels Angles i Font Romeu han exterioritzat el sentiment de frustració i resignació, però també esperança per revocar la decisió del govern francès.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''Personalitzem les fundes protectores des de la primera unitat''
Jaime Aranguren Bernal Fabricant fundes protectores de màscares

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


71%


14%


7%


7%

14 vots