Notícia

Per la Tosa d'Alp provant la Nikon Coolpix P950

La P950 és una bridge amb zoom òptic X83, format RAW i vídeo 4K

tosa_Alp,coolpix_P950
Provant a la Tosa d'Alp la Nikon Coolpix P950 Autor/a: Particular
Una màquina amb un bon zoom, fàcil d'usar, amb bones prestacions i àgil per improvisar captures en qualsevol moment, en situacions diferents i per paratges ben diversos. En resum, aquesta seria la càmera de fotografiar que necessitem en un mitjà de comunicació especialitzat en neu. La Coolpix 950 de Nikon és una càmera que s'adapta a aquestes necessitats? Us ho expliquem.


masella-2-isards-coolpix_p950.jpeg
Mentre pujava caminant per la pista Jardi Alpí de Masella van aparéixer aquests isards. (Foto: IST - Coolpix P950 - 25/11/20).


La setmana passada vaig tenir l'oportunitat de provar la càmera Nikon Coolpix P950. Per posar-la a prova em vaig passejar per la muntanya de la Tosa d'Alp, pel vessant de Masella, els dies 25 i 29 de novembre. Vaig realitzar dues sessions de fotografies i vídeos, en diferents entorns i amb elements molt variats.

Què buscava? Doncs una resposta pràctica. Saber si la càmera s'adaptava a les necessitats d'un mitjà de comunicació que, fonamentalment, es dedica a fotografia de muntanya amb l'acció i els paisatges com a objectius principals. Sessions de fotografies que a vegades s'han de fer a peu dret, i del tot aturat, en un voral d'una pista per sorprendre un esquiador en descens aixecant la neu pols. En altres per capturar un snowboarder que reposa en un canvi de rasant, mentre tu i càmera et mous a la velocitat d'un telecadira desembragable. A vegades paisatges bucòlics amb un cel blau de fons, sol lluent i amb boscos carregats de neu. En altres has de gravar un vídeo mentre bufa un vent que arremolina la neu i que, quan has acabat de fer el clic, ja t'han quedat les mans literalment glaçades.

masella-esquiador-coolpix_p950.jpeg
Esquiadors per la Tosa Vermella de Masella el 29 de novembre passat (Foto: IST - Coolpix P950).

Per descomptat que m'interessa la fotografia amb detall i el plaer de fer el clic reposadament sabent que sortirà bé. O preparar a consciència un enquadrament, però són més les vegades en les quals necessito una càmera molt versàtil que, en 1 segon, em serveixi per capturar aquell esquiador que, de cop i volta, apareix rere una carena a l'altre costat de la vall i que en acabar de fer el clic t'apareix un isard al davant dels morros.

Sobre el terreny vaig comprovar que una càmera tipus bridge és una bona eina per a aquestes necessitats i el perquè és fàcil d'entendre. Quan necessites improvisar ràpidament no és una bona solució haver d'estar canviant objectius, sobretot quan el que et cal és no perdre de vista un instant amb un protagonista de moviments imprevisibles i ràpids. En aquest sentit la Coolpix P950 destaca per ser d'ús fàcil, intuïtiva i molt indicada per als qui necessitem fer captures fàcils i ràpides. Per dir-ho d'alguna manera, per no donar marge a què se'ns escapi aquella captura que el nostre ull ja ha anticipat.

Així doncs la P950 és una bona càmera per fer fotografia de qualitat i capturar aquells instants màgics que sempre que apareixen són fugissers.

En l'àmbit tècnic destacar que la càmera ofereix un zoom 24-2000, permet enregistrar vídeos 4K i fotografia compatible format RAW. En resum, una bona càmera, d'ús fàcil ideal per al qui no es vol complicar la vida, però a la vegada necessita agilitat i busca un càmera completa en prestacions.

Si voleu més informació d'aquest producte, cliqueu en aquest enllaç.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny