Notícia

Torna la Sportiva Andorra Skimo

Els responsables de la cursa han presentat la sisena edició, que se celebrarà el 20 i 21 de febrer de 2021

skimo,refugis
Torna la Sportiva Andorra Skimo Autor/a: La Sportiva
Malgrat la Pandèmia de Covid-19, els organitzadors de La Sportiva Andorra Skimo estan treballant amb tots els mitjans dels quals disposen per tal que la competició es pugui repetir un altre any. El passat dimarts 1 de desembre, a través d'una roda de premsa en livestreaming des de la Casa de la Muntanya, els responsables de la carrera d'esquí de muntanya van donar a conèixer la sisena edició de la competició andorrana, que se celebrarà el cap de setmana del 20 i 21 de febrer de 2021 al principat. Posant especial èmfasi en la prevenció i la contenció del virus, els organitzadors apostaran per una edició amb menys participants i més seguretat, però amb la mateixa emoció, passió i recorregut increïble que sempre.

Segons va explicar Joan Turme, director de la carrera, la Travessa dels 10 refugis torna amb els quatre formats clàssics ja presents en edicions anteriors, que permeten donar la volta al país travessant els millors i més increïbles paisatges andorrans: La Skimo 6, la prova més popular, que uneix Naturlandia i Grau Roig passant pels refugis de Roca de Pimes, Claror, Perafita, dels Orris, de l'Illa i Montmalús; La Skimo 4, la prova tècnica i de gran dificultat que uneix Grau Roig amb Ordino-Arcalís a través dels refugis de Siscaró, Coms de Jan, Sorteny i Ri- alb; la Skimo 10, carrera de dues etapes que completa els recorreguts de la Skimo 6 i la Skimo 4; i la Skimo 2, competició pels més joves, que uneix el pàrquing del Puntal amb Ordino Arcalís passant pels refugis de Sorteny i Rialb.

La Skimo 6 es celebrarà el 20 de febrer i comptarà amb un recorregut de 30 kilòmetres i 2000 metres de desnivell acumulat, i aquell mateix dia també se celebrarà la primera etapa de la Skimo 10.

El diumenge 21 començarà amb la Skimo 4 i la seva travessa de 40 kilòmetres i 3000 metres de desnivell acumulat, i també es disputarà la segona etapa de la Skimo 10 i la Skimo 2, que tindrà un recorregut de 14 kilòmetres +1050. La travessa dels 10 refugis en dues etapes acabarà sumant 70 kilòmetres i 5000 metres de desnivell acumulat. Totes les proves es correran per equips de dues o tres persones, i formen part de la Copa d'Andorra d'Esquí de Muntanya i de la Copa Catalana de la FEEC.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista