Notícia

Contra tot pronòstic, a Espanya ja es pot esquiar

Han obert els Llanos del Hospital a l'Aragó, i el Punto de Nieve Santa Inés, a Soria

Santa ines
Imatge d'arxiu del Parc de neu de santa Inés Autor/a: Facebook Santa Inés
Contra tot pronòstic i a contra corrent de les directrius d'Europa, a l'Estat espanyol ja es pot esquiar. Ahir va obrir el Punto de Nieve de Santa Inés, a Soria, un parc de neu de menys de 5 quilòmetres de pistes. L'estació de nòrdic de los Llanos de l'Hospital també ha obert aquest cap de setmana els primers circuits traçats per al nòrdic. L'snowzone, l'esquí indoor abans conegut com Xanadú, és obert des de fa setmanes. Des de fa mesos, per cenyir-nos a la realitat. A Andalusia, Sierra Nevada, també podria obrir aviat. Al Pirineu català les estacions tenen neu, però totes estan tancades.


Contra tot pronòstic i a contra corrent del que passa a Europa, a l'Estat espanyol ja es pot esquiar. Ahir va obrir el Punto de Nieve de Santa Inés, a Soria, un parc de neu de menys de 5 quilòmetres de pistes, esdevenint així la primera instal·lació i pista d'esquí alpí que oficialment obre a l'Estat espanyol. Però no és només l'únic lloc on esquiar ara mateix a Espanya. També ha obert la primera estació d'esquí nòrdic: Llanos del Hospital, al Pirineu d'Hosca.

I més lloc on esquiar: l'snowzone, l'espai d'esquí indoor abans conegut com Xanadú, és obert des de fa mesos, i és que ja a l'estiu acollida qualsevol esquiador o practicant de surf de neu que ho volgués fer. A Andalusia, Sierra Nevada, també podria obrir aviat i, a més, ho faria en molt bones condicions de neu, gràcies a la pertorbació de sud que fa poc més d'una setmana va deixar un bon gruix de neu a l'estació granadina.

Al Pirineu català, en canvi, totes les estacions d'alpí i nòrdic estan tancades, tota una paradoxa si tenim en compte que tenen neu i que se n'està produint neu des de fa dies. Tot plegat és una paradoxa si es té en compte que des de fa un parell de setmanes determinats mitjans de comunicació generalistes assenyalaven les estacions d'esquí catalanes per, oficialment, haver proposat una data d'obertura a l'entorn del 9 de desembre. En paral·lel feia dies que en l'àmbit polític i sanitari s'estava intentant consensuar una data d'obertura de totes les estacions  del Pirineu, entre les quals les andorranes i les aragoneses. Una obertura coordinada i consensuada malgrat que la situació sanitària no és la mateixa en els respectius territoris. Els fets han evidenciat que l'acord era lluny i forçat, i per aquest motiu les instal·lacions esmentades han obert.

Així doncs el Punto de Nieve Santa Inés, a Castilla y León, haurà estat la primera instal·lació d'esquí alpí a l'aire lliure que obre al sud d'Europa, en obrir aquest cap de setmana el seu únic teleesquí i la seva única pista d’esquí. Aquest petit parc de neu ha obert amb les mesures de seguretat i protocols derivats de la situació pandèmica. S'ha mantingut tancada la cafeteria.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny