Notícia

On és el problema?

Centenars de practicants dels esports d'hivern van sortir ahir a foquejar o passejar amb raquetes


Més d'un centenar d'esquiadors de muntanya, potser 200, o potser més, van estar practicant ahir dimarts l'esquí de travessa per la muntanya de la Tosa. Era festiu, la mobilitat estava permesa i, com és lògic, els practicants dels esports de muntanya o d'hivern ho van voler aprofitar.

Ens centrem en en el cas viscut ahir a Masella, tot i que possiblement seria un exemple que es devia repetir a Ull de Ter, a Espot, a Boí... El cas és que la majoria dels excursionistes anaven equipats amb raquetes, esquís o splitboard, i sortien caminant o foquejant des del Pla de Masella o des de Coma Oriola. Objectiu? Cim de la Tosa d'Alp.

Tot i el fred, el vent gèlid i els flocs de neu esporàdics, les condicions eren bones i així ho van gaudir molts esquiadors. Un cop dalt del cim, uns pocs minuts per menjar alguna cosa, fer alguna foto i, de seguida, retiraven les pells per continuar esquiant avall. Gaudien de la neu pols, la més cobejada per qualsevol esquiador.

I quina actitud tenien aquests excursionistes? Doncs la correcte, tothom s'agrupava a l'entorn del seu grup bombolla, mantenint les distàncies prudencials amb altres grups. Igual suposem, o potser més, que els grups bombolla que hi pugui haver en un carrer comercial d'una gran ciutat. Les compres és una activitat permesa, sovint per a la qual prenem el cotxe, prenem transport públic, compartim espais tancats... i qui sap si potser tenim una trompada amb el nostre vehicle perquè, hem vist un aparador "molt xulo", ens hem despistat i hem frenat tard.

Així doncs, quin problema hi ha, si volem esquiar? On és, realment, el problema? En els accidents? De debò és aquest el problema un cop sabem que el 93% dels accidents d'esquí alpí, en el cas de a Molina, es resolen en els serveis mèdics dels peus de pista?

Us facilitem aquest petit vídeo enregistrat ahir mentre pujàvem cap a la Tosa. S'hi veuen força esquiadors a pistes, no gaire menys dels que veuríem en un dia de temporada de neu amb els remuntadors de Masella oberts. Que cadascú en tregui les seves pròpies conclusions.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny