Notícia

Excepcions a col·lectius per esquiar a la Catalunya del Nord

Alguns remuntadors s'obriran per a professionals i col·lectius específics

Formiguera,Formigueres
Excepcions a col·lectius per esquiar a la Catalunya del Nord. Imatge de Formigueres. Arxiu. Autor/a: www.formigueres.fr
Alguns remuntadors de les estacions d'esquí de la Catalunya del Nord podrien obrir aviat, però no pas per al públic general, sinó per a professionals i col·lectius específics. Segons recull el diari L'Independant de Perpinyà, algunes instal·lacions romandran obertes per a determinats grups, com ara professionals o joves amb llicència de competició que formin part d'un club esportiu afiliat la Federació d'esquí. Aquestes excepcions queden recollides per un decret publicat dissabte al Diari Oficial francès, la versió local a França del que aquí serien el BOE o el DOGC.

El decret deixa clar que els remuntadors "no són accessibles al públic", però desglossa un cert nombre d'excepcions, d'entre les quals els "professionals en l'exercici de la seva activitat", però també "els professionals menors d'edat amb llicència dins d'una associació esportiva afiliada a la Federació Francesa d'Esquí".

L'excepció també es refereix a les "persones autoritzades a practicar una activitat esportiva", és a dir, esportistes professionals i d'alt nivell, així com a "la formació continuada o la formació necessària per al manteniment de les competències professionals". Ara faltarà veure, però, quina serà l'estació o estacions que obriran i que s'avindran a aquesta excepció de difícil viabilitat econòmica.

D'altra banda el secretari d'Estat de Turisme, Jean-Baptiste Lemoyne, va prometre dissabte ajudes per compensar les empreses vinculades a les estacions d'esquí.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''Personalitzem les fundes protectores des de la primera unitat''
Jaime Aranguren Bernal Fabricant fundes protectores de màscares

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


71%


14%


7%


7%

14 vots