Notícia

Tenim neu i pistes obertes però... i l'assegurança?

La Targeneu i la Multirisc s'adapten a les necessitats de la majoria dels practicants dels esports d'hivern

Tenim la neu i aviat data d'obertura però... i l'assegurança?
Tenim la neu i aviat data d'obertura però... i l'assegurança? Autor/a: Arxiu Diari de la Neu
Les assegurances de la FCEH són la millor companyia per gaudir dels esports d’hivern ben protegits davant qualsevol imprevist. La Targeneu i la Multirisc s'adapten a les necessitats de la majoria dels practicants dels esports d'hivern. T’expliquem el perquè ens convé pujar a pistes o a la muntanya amb la tranquil·litat de disposar d'una bona assegurança.


evacuen-un-esquiador-ferit-a-masella-1
Esquiador evacuat amb helicòpter (Foto: arxiu DDLN).

Tenim la neu a pistes i ja tenim data d'obertura: 14 de desembre. Des que ahir divendres es va saber que arrencava la temporada d'esquí, gràcies al comunicat de consens de l'ACEM, i que tot seguit va ser confirmat de forma individual per Baqueira, el Grup FGC, Masella i Port del Comte, els esdeveniments s'han accelerat al món de la neu. I ara tot són presses.

I ara que tot són presses i les emocions ens relaxen, cal tenir ben present que quan arriba el moment de pujar a pistes tot ha d'estar ben lligat.  En aquestes darreres setmanes hem tingut temps de treure els esquís de l'armari, recopilar guants, bastons, màscares, cascs, passar pel taller a posar els pneumàtics d'hivern i... segur que no ens deixem alguna cosa?

A pistes amb una assegurança

Doncs sí, si tenim el material, la indumentària, el transport i potser un forfet de temporada, però no hauríem d'oblidar-nos de contractar una bona assegurança. Tant li fa que siguem esquiadors o snowboarders de nivell debutant, mig o experts, és del tot recomanable que ningú s'enfili a un telecadira sense abans haver contractat una assegurança. Una assegurança que serà de dia, si esquiem ocasionalment, o de temporada o per tot l'any si som assidus a fer altres esports, possiblement de muntanya, durant els 12 mesos de l'any

baixen-lleugerament-els-accidents-a-les-pistes-andorranes-1
Esquiador evacuat de pistes pel servei de pisters (Fot: arxiu DDLN).

Quin risc hi ha per a un esquiador?

Cal tenir sempre ben present que l'esquí és un esport que comporta risc perquè, d'una banda hi ha velocitat i es practica en un entorn meteorològic que pot ser extrem, i per altra perquè no estem sols, i ens podem trobar que algun esquiador col·lideixi amb nosaltres o que, simplement, patim alguna indisposició o lesió quan estem a pistes.

Hi ha assegurances puntuals (per dia) o bé que cobreixen tota la temporada. Algunes inclouen cobertura d'assistència mèdica, trasllats, rescat en pista, robatori, pèrdua o deteriorament del material i el reemborsament del forfet o la pèrdua de classes d'esquí a conseqüència d'un accident. Es tracta, doncs, de dedicar-hi uns pocs minuts a assegurar-nos què s'inclou i què no.

Us aconsellem que, de la mateixa manera que ara ja ens podem comprar el forfet o el passi de temporada anticipadament i des de casa, mesura adoptada a totes les estacions per ajudar a aturar la transmissió dels contagis, ara és el moment d'escollir la nostra assegurança d'esquí.

Des de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern ens ofereixen dues modalitats que ens poden interessar: la Targeneu, amb cobertura mundial amb rescat, primera cura i fora pista, i  la Multirisc, que inclou esports a l'aire lliure, amb cobertura mundial i seguiment de la lesió en esports d'estiu i d'hivern.

A més, la FCEH ha arribat a acords amb altres empreses amb l'objectiu d'oferir avantatges i descomptes a tots els federats i assegurats amb possessió de llicència de competició, targeneu o multirisc. Finalment comentar-vos que l'assegurança ara és en forma d'app que ens podrem descarregar al nostre mòbil. Al ser una llicència virtual en format App, ens ofereix un accés ràpid, on hi disposarem d'informació bàsica i indispensable a tenir en compte en cas de patir un accident.

Més informació: http://www.fceh.cat/assegurances/

helicopter-medicalitzat-ist

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny