Notícia

El Conselh Generau d'Aran demana acabar amb el confinament municipal

La mesura permetria l'arribada d'esquiadors a l'Aran

Acabar amb el confinament municipal permetria l'arribada d'esquiadors a l'Aran
Acabar amb el confinament municipal permetria l'arribada d'esquiadors a l'Aran
El Conselh Generau d'Aran demana acabar amb el confinament municipal de cap de setmana. Un rastrejador gestionarà els positius dels establiments turístics i dos agents civils a conscienciar sobre la covid-19.


El Govern aranès demanarà a la Generalitat acabar amb el confinament municipal de caps de setmana. La síndica d'Aran, Maria Vergés, argumenta aquesta petició davant les bones dades de la covid-19, que situen a l'Aran com el territori amb menys índex de rebrot de tota Catalunya i seguint l'anunci que va fer el Govern de poder aplicar mesures asimètriques en funció de les dades epidemiològiques dels diferents territoris.

En una reunió entre el Conselh Generau d'Aran, l'estació d'esquí Baqueira Beret, el Gremi d'Hostaleria i Mossos d'Esquadra s'ha acordat destinar un rastrejador de l'Espitau Val d'Aran específic per al sector turístic i destinar dos agents cívics a informar i conscienciar als establiments per a prevenir contagis.

El rastrejador ajudarà a la gestió de possibles casos a empreses i establiments del sector turístic.

En cas d'aixecar-se el confinament municipal dels caps de setmana, s'obriria la porta a l'arribada d'esquiadors a l'Aran i, d'aquesta manera, l'inici de la temporada d'esports d'hivern a Baqueira seria més viable.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots