Notícia

Onze de desembre, Dia Internacional de les Muntanyes

Ens sumem a la celebració amb un petit reconeixement i homenatge als pioners de l'excursionisme al Pirineu català

Onze de desembre, Dia Internacional de les Muntanyes
Onze de desembre, Dia Internacional de les Muntanyes Autor/a: Arxiu CEC
L'Assemblea General de les Nacions Unides va decidir declarar l'11 de desembre Dia Internacional de les Muntanyes. Diaridelaneu se suma a la celebració amb un petit reconeixement i homenatge als pioners de l'excursionisme a les muntanyes de Catalunya, amb especial atenció al primer refugi de muntanya de la península ibèrica: Ull de Ter.


El 20 de desembre de 2002 l'Assemblea General de les Nacions Unides en la Resolució 57/245 va decidir declarar l'11 de desembre Dia Internacional de les Muntanyes. Des d'aleshores diferents organismes, entitats o empreses organitzen actes a tots els nivells en aquest dia per tal de ressaltar la importància del desenvolupament sostenible de les muntanyes.

Les muntanyes cobreixen entorn d'un 22% de la superfície terrestre, hi viu un 15% de la població mundial i acullen una quarta part dels animals. Són font d' aigua dolça per més de la meitat de la humanitat i la seva conservació és clau, tal qual especifica l'Objectiu 15 dels ODS.

No obstant això, es troben fortament amenaçades pel canvi climàtic, el desglaç i la sobreexplotació. Per als qui practiquem els esports de neu als països mediterranis, les muntanyes han esdevingut el nostre veritable santuari. És el nostre espai on practicar esports com l'esquí alpí, de travessa, nòrdic o tantes altres activitats que també ens agrada practicar, com ara el senderisme, la bicicleta o la hípica, entre altres.

Per aquest motiu avui ens sumem a la celebració. Ho fem amb un gest senzill, recuperant aquesta fotografia històrica que ens serveix de recordatori. Un petit reconeixement als pioners de l'excursionisme a les muntanyes de Catalunya, amb especial atenció al primer refugi de muntanya de la península ibèrica: Ull de Ter.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots