Notícia

FGC anuncia l'obertura de les seves estacions d'esquí

Serà aquest dilluns 14 de desembre i ho farà de forma progressiva

La-molina,setfonts,teleesqui,dues-estacions,llevantada,gloria
FGC anuncia l'obertura de les seves estacions d'esquí Autor/a: Diaridelaneu.cat
Les estacions d’esquí i muntanya d’FGC obriran de manera progressiva a partir del dilluns 14 de desembre, aplicant les mesures necessàries per evitar cues i aglomeracions i tenint en compte les restriccions de mobilitat vigents en cada moment. Només es podrà accedir amb la compra online prèvia del forfet i les estacions tindran la seva capacitat limitada.
 
 

espot-aeriaEspot obre a partir d'aquest dilluns (arxiu).

Les estacions de muntanya públiques i privades catalanes han acordat, amb la coordinació de l’Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), obrir les seves instal·lacions progressivament a partir del dilluns 14 de desembre.

Les sis destinacions públiques (La Molina, Vall de Núria, Espot, Port Ainé, Vallter 2000 i Boí Taüll) obriran les seves instal·lacions aplicant mesures de prevenció i seguretat davant la Covid19 per garantir a les persones usuàries la condició d'esport segur a les seves destinacions. En aquest sentit, cal destacar que les estacions de muntanya d’FGC compten amb el certificat de qualitat d’AENOR com a espais segurs davant la Covid-19.

port-aine-parc-ludic
Port Ainé obre aquest dilluns 14 de desembre i ho farà de forma progressiva (arxiu)

Mesures i limitacions específiques aplicades per a l’ús i visita a les estacions de muntanya

 Amb motiu de la necessitat d’establir un control al nombre màxim diari de persones usuàries de les estacions per evitar que es produeixi concentració de persones, s’ha convingut l’aplicació de les següents mesures:
 
Control d’aforament a les estacions


Es limitarà l’afluència diària a les estacions de muntanya, establint un control d’accés a les instal·lacions regulat per màxim de places diari concret per a cada estació. Això permetrà que les persones usuàries puguin fer ús de les instal·lacions sense que s’hi produeixin aglomeracions ni concentracions de persones. Només podran accedir-hi les persones que hagin comprat prèviament un forfet de temporada o de dia o bitllet de tren cremallera vàlid per al dia concret en què es vol visitar l’estació.

Es realitzarà un control específic a les zones d’accés a remuntadors, punts d’informació, centres de lloguer de material i serveis de restauració per ordenar el flux de visitants i garantir que en tots els casos es respectin les distàncies de seguretat mínimes entre persones.

boi-taull-panoramica-puig-falco
Boí Taüll, ja plenament integrada dins el Grup FGC, obre a partir d'aquest dilluns (arxiu).

Venda exclusiva de forfets i bitllets a través de les botigues online

Per l’adquisició de forfets de temporada o de dia, així com de bitllets de cremallera, les persones que vulguin visitar les estacions hauran de realitzar la compra a través de les botigues online. Els punts de venda físics de les estacions no realitzaran en cap cas la venda d’aquests productes i només estaran operatius com a punts de recollida complementaris a les màquines de recollida automàtica per a les compres realitzades prèviament online a https://www.turismefgc.cat/
 
Altres Serveis (restauració i lloguer de material)

Hi haurà serveis de restauració operatius a les estacions que aplicaran les restriccions d’aforament i altres mesures preventives que els son d’obligat compliment segons les indicacions de les autoritats competents. Els centres de lloguer de material propis també estaran operatius seguint les mesures de prevenció de la COVID19 establertes al pla de prevenció de les estacions, tot garantint distància de seguretat

escolars-vall-de-nuria
 Escolars esquiant a Vall de Núria (arxiu).

Altres mesures de prevenció a les estacions d’FGC Turisme:

Serà obligatori cobrir-se el rostre amb mascareta, o bé amb un tapacoll homologat, per als infants majors de 6 anys a remuntadors, zones d’espera i als embarcaments de les instal·lacions mecàniques. També als espais tancats, edificis i zones comuns com restaurants, botigues, punts d’atenció al client i taquilles.

No es limitarà de forma específica l’aforament als remuntadors, seguint les recomanacions de l’ACEM, però si és obligatori l’ús de mascareta en aquest tipus de transport.

Al Cremallera de Núria i a telecabines i telefèrics es recomanarà mantenir el silenci, evitar parlar amb les altres persones i reduir la interacció social per reduir el risc de contagi i afegir seguretat en el transport.

Es limitarà l’aforament als espais tancats com restaurants, botigues o espais de lloguer de material, on es recomana mantenir una distància mínima d’1.5 metres entre persones.

Es reforçarà el servei de neteja i desinfecció d’espais comuns.

Hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic als remuntadors, les taquilles i als edificis i restaurants de les estacions.

vallter-barquins-base
Vallter, en una imatge d'arxiu, obre instal·lacions aquest dilluns 14 (arxiu).

Gruixos i estat de pistes

La Molina, obre 33 de 68 pistes, 50% remuntadors i entre 40 i 50 cm de neu pols.
Vall de Núria, obre 4 d'11 pistes, 80% remuntadors i entre 40 i 70 cm de neu pols
Vallter 2000, obre 7 de 13 pistes, 50% remuntadors i entre 15 i 40 cm de neu pols
Espot, obre 9 de 22 pistes, 60% remuntadors i entre 30 i 80 cm de neu pols
Port Ainé, obre 8 de 25 pistes, 30% remuntadors i entre 20 i 40 cm de neu pols
Boí Taüll, obre 410 de 40 pistes, 30% remuntadors i 40 cm de neu pols

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny