Notícia

Els hotels del Pirineu necessiten esquiadors

L'obertura de les estacions d'esquí es queda a mitges si no es recupera la mobilitat

Els hotels del Pirineu necessiten esquiadors
Els hotels del Pirineu necessiten esquiadors Autor/a: Skipallars
Els hostalers del Pirineu diuen que l'obertura de les estacions d'esquí es queda a mitges si no es recupera la mobilitat. L'Aran demanarà aquest divendres al Govern que aixequi el confinament de cap de setmana.


hotel-grevol-llanares
L'obertura de les estacions d'esquí necessita la mobilitat dels caps de setmana per acollir esquiadors (Foto: DDLN).

El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, ha qualificat de "gran notícia" l'acord de les estacions d'esquí amb el Govern per iniciar la temporada el pròxim dilluns 14 de desembre. Tot i això, matisa que l'obertura de les pistes ha d'anar acompanyada de la recuperació de la mobilitat els caps de setmana, "com a mínim a nivell comarcal o dins la demarcació de Lleida i Pirineu", ja que el sector necessita que la gent "es pugui moure per accedir a les estacions".

D'aquesta manera, Castellarnau espera que l'aixecament de les restriccions de mobilitat a la comarca siguin una realitat a partir del dilluns dia 21. Mentre, aquest divendres l'Aran demanarà al Govern que aixequi el confinament de cap de setmana.
El sector hostaler del Pirineu ha rebut amb optimisme l'acord per obrir les estacions d'esquí catalanes el proper dilluns 14 de desembre. Tot i això, consideren que l'anunci es queda a mitges si no s'acompanya de l'aixecament de les restriccions de mobilitat els caps de setmana. Un aixecament que, segons Castellarnau, ha de ser "com a mínim a nivell comarcal", i "si pot ser", entre els àmbits territorials de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran, i a la resta de Catalunya.

"Normalment en aquest país es treballa de dilluns a divendres. Per tant, si volem que el turisme vingui ha de ser en cap de setmana", ha indicat el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, que avisa que del contrari es trobaran en una situació similar a la del pont de la Puríssima, "que el dissabte i diumenge no hi havia ningú i el dilluns i dimarts hi havia algú", ha afirmat.

Per tot plegat, Castellarnau confia que millorin els indicadors epidemiològics i que l'obertura de les estacions d'esquí serveixi perquè el sector pugui tornar a treballar "amb gran optimisme", després d'uns mesos amb els negocis "tancats o semitancats". Del contrari, avisa que serà un "drama social". Així, també ha reivindicat, un cop més, que el sector turístic de la demarcació és segur i que els locals estan adequats i preparats per absorbir la demanda.

resort-hotel-boi-taull-acn
Els hotels del Pirineu necessiten esquiadors (Foto: arxiu).

La Cerdanya espera que s'animin les reserves de cara a Nadal

Per la seva banda, la presidenta de l'Associació d'Hotels i Càmpings de la Cerdanya, Núria Vidal, ha coincidit amb Castellarnau en valorar l'obertura de l'esquí com a "molt bona notícia" i en demanar que s'aixequin els confinaments, tant el municipal de caps de setmana com el comarcal que es vol aplicar en el següent tram de la desescalada. Així, ha defensat que a la comarca no es produeixen les mateixes aglomeracions que s'han vist als eixos comercials de les grans ciutats durant el pont de la Puríssima.

Vidal, que té previst obrir el seu hotel de Llívia (Cerdanya) de cara al 21 de desembre, creu que l'obertura de les pistes "dinamitzarà" lleugerament les reserves. En aquest sentit, ha detallat que ja n'ha tancat algunes pels festius de Nadal, període que en anys anteriors es solia passar més en família i que ara, amb la limitació del nombre de persones a les trobades, pot contribuir a augmentar el turisme a la comarca. A més, i a banda de la demanda pels dies a l'entorn de Cap d'Any, ha dit que pensa que alguns amants de l'esport blanc optaran per practicar-lo entre setmana i allotjar-se aquests pròxims dies en algun dels establiments.

L'Aran demana al Govern que aixequi el confinament

Per la seva banda, la síndica d'Aran, Maria Vergés, ha anunciat que aquest divendres demanarà al Govern que aixequi el confinament de cap de setmana, ja que considera que si la gent no pot moure's del seu municipi durant el cap de setmana tampoc podran anar a esquiar. També ha afegit que des de l'Aran són conscients que aquesta temporada de neu serà "atípica i diferent".

En aquest mateix sentit ha reclamat que es reprengui la mobilitat entre la Val d'Aran i França, després de conèixer que Andorra i els departaments francesos d'Arièja i els Pirineus Orientals ja la van reprendre el passat 4 de desembre. Vergés ha insistit a demanar que si el Govern estudia la possibilitat de permetre la mobilitat entre la comarca de l'Alt Urgell i Andorra i, a efectes pràctics, tractar la comarca i el Principat com si fossin una única demarcació dins de l'actual pla de reobertura, "s'ha d'aplicar la mateixa mesura respecte a la Val d'Aran".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista