Notícia

Port de Comte se suma dilluns a l'obertura de pistes

De moment s'obre la zona de deburtants i es preveu ampliar l'àrea esquiable progressivament

estivella,port del comte
Port de Comte se suma dilluns a l'obertura de pistes. Imatge d'arxiu. Autor/a: Port del Comte
Les pistes del Solsonès se sumen a Baqueira, Masella i les 6 estacions de Ferrocarrils (FGC) que també han confirmat l'estrena de la temporada d'esquí.


Les pistes del Solsonès se sumen a Baqueira, Masella, Tavascan i les 6 estacions de Ferrocarrils (FGC) que també han confirmat l'estrena de la temporada d'esquí. Amb Port del Comte i Tavascan ja es pot dir que a partir de dilluns obren totes les estacions d'alpí del Pirineu català.

Després de l'anunci de l'ACEM, l'associació d'estacions d'esquí catalanes, el sector de la neu viu amb alegria continguda l'obertura dels centres hivernals. De moment, però, Port del Comte, a diferència d'altres zones de Pirineu català, ha rebut poca neu en el que portem de temporada, de manera que el dilluns només es posarà en marxa la zona de debutants que s'ha innivat gràcies al fred d'aquestes darreres dies.

En total, dues cintes, dos teleesquís i quatre pistes, a més de la pista de trineus i els tubbies. El director del Port de Comte, Albert Estella, confia que si les temperatures ho permeten, es puguin seguir produint neu i a partir de mitjans de setmana puguin posar en marxa un telecadira i obrir més pistes.

Per ara, fa una crida perquè tots els esquiadors que vagin a l'estació de La Pedra i La Coma siguin conscients de la petita part del domini que està oberta i adverteix que, si veuen que el nombre d'esquiadors és superior a què poden absorbir "tancarem les taquilles".

A diferència d'altres estacions, Port de Comte no disposa d'una plataforma de venda de forfets on line i, per tant, només es podran comprar a finestreta. El director ha explicat a Lugaresdenieve.com que "duplicarem el nombre de taquilles necessàries perquè no es produeixin cues i, si cal, habilitarem, una altra més al pàrquing, però els esquiadors han de tenir molt en compte que, per ara, només podem oferir esquí a la zona de debutants".

Port del Comte recorda el que, pot convertir-se en el mantra d'aquesta temporada: "les estacions d'esquí són un entorn segur, amplis espais oberts a l'aire lliure" i que "els remuntadors són un mitjà de transport segur: per la curta durada dels trajectes, perquè en la gran majoria dels casos es fan a l'aire lliure i perquè els viatgers van ben protegits".

Podeu consultar el manual de "Bones pràctiques a les estacions d'esquí en aquest enllaç".

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny