Notícia

Preguntes i respostes del primer dia de la temporada a Masella

Un 14 de desembre de 2020 amb alegria continguda i emocions a la vista

masella,telecadira
Imatge del primer dia de la temporada a Masella Autor/a: Masella
Comença a ser habitual que cada any estrenem la temporada a Masella. Enguany ha començat un mes més tard que no pas l'any passat, a causa dels efectes de tota mena derivats de la pandèmia. Us expliquem amb 5 preguntes i 5 respostes com ens ho hem trobat.


asella-141220-snowboard
Snowboarder pel tram alt de Coma Pregona (Foto: Masella).

Dia d'emocions i d'alegria continguda a Masella aquest dilluns 14 de desembre. Els efectes del tancament precipitat de pistes del passat 14 de març de 2020, per una banda, i l'estira-i-arronsa de dubtes que han envoltat l'obertura de pistes al Pirineu català en els darrers dies, per l'altra, s'han deixat notar en l'ambient general.

Òbviament la gent estava contenta de poder esquiar, però l'alegria era continguda. La cridòria de fons habitual que es pot sentir en una estació d'esquí, fins i tot en un dia laborable, ahir semblava una mica més apagada que en altres ocasions. Era com si tots els esquiadors i snowboarders fossin conscients que, com si la cosa anés sincronitzada amb el cel encapotat que tot ahir va cobrir el cel de la Tosa d'Alp, l'amenaça d'un tancament de pistes es pugui produir en qualsevol moment.

Però, els que no hi vau poder anar us deveu fer algunes preguntes. Per cert que ahir la presència de mitjans de comunicació al llarg de tot el dia va ser com poques vegades. No en va faltar cap! Però possiblement buscaven alguna fotografia o imatge concreta, o un tipus d'informació o resposta diferent a la que possiblement ens plantegem els esquiadors en el primer dia d'una inauguració de temporada.

Desitjo que us serveixin.

1 • Quina era la qualitat de la neu?
La neu en cotes altes era molt bona, neu pols trepitjada, humida en cotes baixes, i així ho demostren algunes fotografies capturades al llarg del dia i el vídeo que hem adjuntat. A les parts altes la neu era de molt bona qualitat però amb el pas de les hores la neu es va anar transformant, especialment en cotes mitges i baixes.

2 • Hi havia molts esquiadors?
Uns 1.500 segons fonts de l'estació. Sobre pistes tot el desnivell obert i amb sensació d'amplitud i en general una baixa densitat d'esquiadors. Només a l'eix central una afluència més alta a les hores centrals del matí.

3 • Els esquiadors complien amb els protocols sanitaris?
Doncs hem de dir que sí, tot i que possiblement sempre hi ha alguna excepció. En general tots els clients van guardar distàncies i portaven mascareta, així que van mostrar una actitud responsable i cívica.

4 • L'estació tenia ben implementades les mesures anticovid?
Plenament i correctament implementades, amb personal de l'estació informant quan era necessari. O ajudant en la recollida dels forfets de xip electrònic quan era convenient fer-ho.

5 • I la meteorologia?
Dia de cel canviant, amb gairebé tot el dia amb el cel encapotat o núvols passatgers. Molt poques estones de cel obert. Temperatura molt agradable, més alta del que tocaria per època de l'any. Vent en calma a l'estació excepte a la part alta, per sobre la línia de bosc, amb aire molt moderat.

No us perdeu aquestes imatges de vídeo enregistrades ahir dilluns.

MASELLA-141220-2625.jpgEls primers esquiadors de Masella ahir dilluns a punt de pujar al telecadira Masella Jet (Foto: Masella).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny