Notícia

Skitude comença a cotitzar a la borsa d’Oslo

L'empresa gironina és líder mundial del sector apps per a estacions d'esquí

marc,david,victor,skitude
La ‘start-up’ gironina Skitude començarà a cotitzar a la borsa d’Oslo el 18 de desembre Autor/a: Diaridelaneu.cat
La ‘start-up’ gironina Skitude, especialitzada en el món de la neu, l'esquí i la muntanya, començarà a cotitzar a la borsa d’Oslo el 18 de desembre. L'empresa gironina és líder mundial del sector apps per a estacions d'esquí.


Skitude, la plataforma més gran digital del món de l'esquí i la muntanya, començarà a cotitzar a la borsa d'Oslo aquest divendres. Concretament ho farà a l'Euronext Growth de la capital de Noruega. Aquest és el primer mercat borsari d'Europa i el cinquè en el rànquing de borses mundials. La seu de l’empresa és a Noruega i la sortida a borsa es produeix a la capital noruega, però el centre operatiu és a Girona.

La companyia preveu captar prop de 20 milions d'euros i consolidar així el lideratge del seu àmbit a escala mundial. Aquest salt endavant ha anat en paral·lel a la compra de dues empreses competidores, la suïssa Spotlio i l'estadounidencaLiftopia.

Amb la sortida a borsa Skitude tindrà més de 82 milions d'accions en circulació amb una capitalització de 52 milions d'euros, segons va informar el portal especialitzat 2playbook.com. La valoració de mercat d'aquesta empresa se situa en 33 milions d'euros, segons els documents presentats davant del regulador financer suec.

La progressió en 8 anys

El 2011, després d'una jornada d'esquí als Pirineus, tres amics decideixen aventurar-se a la creació de la comunitat d'esquiadors del món, aprofitant les oportunitats que brindaven l'arribada dels smartphones i les noves tecnologies i la cultura digital per aplicar-les a la seva gran passió: el sector de la neu. 

A partir d'aquell dia, els tres socis (Marc Bigas, David Huerva i Víctor Oliva) creen Skitude APP: una aplicació especialment pensada per a esquiadors, que els permetés informar-se en temps real de l'estat de les estacions d'esquí de tot el món, accedir a una xarxa social per a registrar de forma oberta l'activitat en pistes, mesurar de forma precisa el rendiment propi, competir amb altres usuaris, o poder comprar i reservar, de forma còmoda, serveis relacionats.

Si el 2012 s'instal·laven al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, 8 anys més tard  es fusionaven amb l'empresa d'origen suís-noruec Skioo, una companyia que ofereix solucions digitals que permet als esquiadors tenir accés instantani als seus resorts associats, sense haver de fer cua a taquilles. 

Marc%20Bigas-David%20Huerva-Vi%CC%81ctor%20Oliva
Marc Bigas, David Huerva i Víctor Oliva (Foto: Skitude).

Líders mundials del sector esqui

Avui dia Skitude Skitude ha aconseguit desenvolupar el seu catàleg de serveis digitals especialitzant-se en la venda de forfets d'esquí, i es converteix en la plataforma més gran digital per a esquiadors i tota la indústria de l'esquí en l'àmbit internacional.

Aquest desembre de 2020, amb la compra de Liftopia i Spotlio, companyies que compten en la seva cartera de clients amb més de 150 estacions d'esquí i destinacions turístiques a Amèrica del Nord, consoliden a Skitude com a líder mundial del sector.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny