Notícia

La mascareta, complement vital per esquiar

L'OMS assegura que els ressorts d'esquí van tenir un "rol significatiu" en la dispersió de la pandèmia

esquiadors,mascareta,masella
Esquiadors de Masella amb mascareta durant el trajecte del telecadira Jumbo MS Autor/a: Masella
L'organització insta els estats a "posposar, limitar o cancel·lar" actes i avisa del risc als ressorts d'esquí tot recordant que alguns d'ells van tenir un "rol significatiu" en la dispersió de la pandèmia. Ha evitat esmentat l'estació austríaca de Ischgl, a la qual es va acusar des de diversos organismes de propiciar la pandèmia. Avui tot el sector en paga les conseqüències.


snowboarders-mascareta-masella
Tres snowboarders amb mascareta aquest dilluns a Masella (Foto: Masella).

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana portar mascareta a les trobades de Nadal amb família i amics "encara que pugui semblar estrany". En un document amb recomanacions per als països europeus, l'OMS avisa que les trobades en espais interiors, encara que siguin amb poca gent, "poden ser especialment arriscades" i recomana fer-les a l'exterior, amb mascareta i distància física.

Si els àpats es fan dins de casa, cal un grup petit de gent i "bona ventilació". Segons l'OMS, l'ús de la mascareta i la distància social amb amics i família "contribueix significativament a garantir que tothom està protegit".

L'OMS insta els estats a "posposar, limitar o cancel·lar" actes on es pugui aplegar gent, i avisa del risc als ressorts d'esquí. Ha evitat esmentat l'estació austríaca de Ischgl, a la qual des de diversos organismes es va acusar el mes de maig passat de propiciar la pandèmia. Avui tot el sector en paga les conseqüències i a Alemanya, França i Itàlia la temporada de neu no començarà fins al gener.

L'OMS avisa que la transmissió de coronavirus arreu d'Europa "continua sent generalitzada i intensa" i considera que hi ha un "risc elevat" de rebrots durant les primeres setmanes i mesos del 2021.

L'organització assegura que els ressorts d'esquí europeus van tenir un "rol significatiu" en la dispersió de la pandèmia l'any passat i que "les trobades socials van ser clau en el rebrot de l'estiu".

En concret, l'OMS diu que esquiar en sí no és perillós, però sí que ho pot resultar estar en espais "plens de gent" a la muntanya, com els ressorts hotelers, bars o restaurants propers a les pistes.

"L'OMS recomana als països que considerin amb cautela adaptar les activitats estacionals per evitar la possibilitat d'aglomeracions, especialment en espais tancats, també durant els viatges", indica l'organisme.

Així, s'insta a revisar actes esportius o religiosos típics del Nadal per avaluar-ne bé els riscos, i evitar aglomeracions que poden empènyer a l'alça els contactes. A més, l'OMS demana "prendre mesures per descongestionar el transport públic i 'hubs' de comunicació".

Àlbum d'imatges d'esquiadors amb mascareta dilluns passat a Masella en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny