Notícia

Helly Hansen presenta la innovadora Arctic Patrol Modular Parka

park,artic patrol,helly hansen
L'Artic Patrol Modular Parka de Helly Hansen Autor/a: Helly Hansen
Helly Hansen presenta la innovadora Arctic Patrol Modular Parka. És una de les jaquetes més innovadores de Helly Hansen i la gran novetat d'aquest hivern 2020 per no passar fred fins i tot en els climes més extrems i impredictibles.


L'Arctic Patrol Modular Parca ha estat desenvolupada amb científics que treballen i habiten en els climes més hostils per aconseguir la jaqueta ideal i també la més versàtil amb fins a 6 combinacions possibles per abrigar en funció de la temperatura. Ha estat premiada amb els guardons més importants de la indústria de l'esport i el disseny aquest 2020 com el Red Dot "Best of the Best".

L'Artic Patrol Modular Parca permet treballar en entorns de fins a -15 °C durant hores i està integrada per 3 capes connectades entre si: una primera capa suau, una segona tèrmica i la tercera que protegeix dels elements. La primera està feta amb fibres Lifa, capaços d'extreure l'excés d'humitat i calor; la segona és una suau i càlida capa tèrmica confeccionada amb el teixit Primaloft® Gold mitjançant el sistema "body mapping" que manté la calor a les zones fredes del cos i que més ho requereixen.

I la tercera és la jaqueta o capa exterior que és resistent i duradora, amb farciment Primaloft® Gold Premium de 200 grams i que es manté més sec i lleuger que el plomissol. Aquestes capes es poden combinar fins a 6 formes diferents en funció de la temperatura exterior. També incorpora la butxaca especial Life Pocket que manté la bateria del mòbil durant més temps i una bossa impermeable per transportar la jaqueta.

Danny Longman és fisiòleg de la Laughborough University i va participar en el desenvolupament de la jaqueta. Explica que "el meu treball com fisiòleg significava que m'enfocava a les demandes físiques dels professionals que treballen en aquests entorns; com reaccionava el seu cos a aquestes condicions extremes i com el seu equip contribuïa a la seva capacitat per treballar de manera eficient i còmoda. Després vaig desenvolupar recomanacions basades en aquestes necessitats, destacant particularment aquelles que actualment no s'abordaven amb el seu uniforme habitual".

Diferències tèrmiques entre home i dona

Un altre dels aspectes importants és que el model per a dona s'ha desenvolupat tenint en compte les necessitats específiques per a elles. Longman, en aquest sentit, argumenta que  "els homes i les dones s'enfronten desafiaments tèrmics lleugerament diferents quan es troben en entorns extrems. Això es deu a diferents percentatges de massa muscular i greix, i diferències en la sensació de calor i fred. Això vol dir que els homes i les dones tenen necessitats úniques de la seva roba, especialment aquells que treballen en entorns extrems. Per exemple, els cossos de les dones són naturalment molt bons per retenir la seva temperatura central en condicions de fred extrem, però això es produeix a costa de les seves extremitats. Això vol dir que necessiten més aïllament en aquestes àrees que els homes".

Premiada pel "Best of the Best"

L'Arctic Patrol Modular Parca ha estat distingida amb dos prestigiosos guardons. El màxim reconeixement ve de la mà de Red Dot amb el cobejat premi Best of the Best. En aquest sentit, la parca va ser triada com un dels millors productes en la seva categoria pel seu treball artesanal i el seu disseny innovador. El disseny innovador i la funcionalitat de la parca van ser reconeguts també amb el premi ISPO Gold de la indústria de l'esport com el millor producte Outdoor guanyant-se el reconeixement de 42 jutges de 13 països i de tres continents.

Longman explica que "el que m'encanta de la parca modular Arctic Patrol és que es basa en la investigació i en el que funciona per als professionals. Primer s'ha buscat la funcionalitat, que protegeixi el cos especialment en aquelles zones més fredes del cos amb el body mapping i que s'adapti a diferents tipus de silueta. Vaig provar la Parca Modular Arctic Patrol en una càmera mediambiental de la universitat i va ser increïble. Em vaig asseure dins de la cambra a -15 ° C i vaig treballar durant unes hores. El nivell d'aïllament i la variabilitat tèrmica que fa possible el disseny de la jaqueta multicapa és excel·lent. Em vaig sentir còmode a la cambra de peu i assegut inactiu durant unes hores, i vaig poder escriure, llegir i concentrar-me com ho faria un científic de l'Àrtic ".

Kristoffer Ulriksen, director general de la categoria Urban de Helly Hansen, afegeix per la seva part que "els nostres professionals, atletes i usuaris haurien de poder dependre del seu equip per adaptar-se a qualsevol nivell d'activitat en tots els entorns. Aquest tipus d'indumentària modular és com la seva eina multifunció que es pot usar en qualsevol situació. Per a qualsevol que passi els seus dies a l'aire lliure, de per vida o per motius laborals, l'Arctic Patrol Modular Parca permet ser flexible, preparat i sentir-se protegit dels elements".

PVP: 1.500 Euros

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''El ràfting ha fet ressorgir el caiac''
Bernat Baylina Guia i monitor d’esports d’aventura al Pallars

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


65%


14%


11%


11%

37 vots