Notícia

Josep Castellarnau: 'els esquiadors no pensen en el dinar, sinó en anar de tapes o en sopars'

Són les declaracions del president de la Federació d'Hostaleria de Lleida

masella,coma oriola,restaurant
Imatge d'arxiu d'un restaurant peu de pistes Autor/a: Diaridelaneu.cat
Les noves restriccions afecten de manera desigual el sector turístic del Pirineu, en plena campanya d'esquí. Per Hostaleria, sembla que els hotels "guanyen la partida" mentre bars i restaurants "tornen a ser els més perjudicats".


Les noves restriccions anunciades aquest divendres pel Govern afecten de manera desigual el sector turístic del Pirineu, en plena temporada alta de la campanya d'esquí. El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, ha fet una primera valoració, "a l'espera de veure el document per escrit publicat al DOGC". "Els més perjudicats, com sempre, tornen a ser els bars i els restaurants", ha lamentat, mentre que els hotels sembla que "guanyen la partida", almenys de moment, ja que les coses "canvien cada setmana". Una situació que, afegeix, complica la gestió perquè "mai sabem què i quant hem de comprar o a quanta gent cal treure de l'ERTE".

Les franges horàries marcades per l'obertura de bars i restaurants, de 7.30 a 9.30h i de 13h a 15.30h, "fan de molt mal treballar", critica Castellarnau, ja que, per exemple, "la gent que puja a esquiar no pensa en el dinar, perquè està esquiant, sinó amb les tapes a partir de les 17h o en els sopars i, amb aquestes restriccions, els locals tenen el futur ben negre", lamenta. Afegeix també que pel que fa l'oci nocturn "ja ho donen tot per perdut".

Castellarnau lamenta que es torni a assenyalar els bars i restaurants com els culpables de l'augment dels contagis. "Nosaltres no som el problema però ens limiten perquè volen acabar amb les interaccions socials que es fan als establiments", ha dit. En aquest sentit, el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida considera que si el Govern vol tancar la restauració, que la tanqui però que els doni ajudes de veritat perquè si no, els estaran abocant a "tancar per sempre".

Finalment, tot i que no s'atreveix a fer una predicció de com anirà la campanya, Castellarnau espera que no hi hagi un augment de casos al Pirineu i que es pugui acabar la temporada d'esquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny