Notícia

Quines opcions tenim per esquiar en aquestes festes de Nadal?

El tancament comarcal fins a l'11 de gener redueix les opcions de l'esquí de puja-i-baixa

Masella,mascareta,telecadira
Esquiadors amb mascareta aquest dilluns passat a Masella Autor/a: Masella
El tancament comarcal fins a l'11 de gener redueix les opcions de l'esquí de puja-i-baixa. A falta de confirmació, les estacions sí que es podran beneficiar de l'esquiador amb segona residència a la mateixa comarca. Però hi ha altres opcions per als qui practiquen l'esquí d'un sol dia. Us ho expliquem.


La_Molina-telecadira-mascaretaDos snowboarders a La Molina aquest dijous passat (Foto: DDLN).

Bé per una banda i malament per l'altra per als esquiadors i per a les estacions d'esquí. Les noves mesures de confinament decretades ahir divendres pel Govern de la Generalitat suposen un canvi substancial amb el que estava vigent fins ara. O que estarà vigent fins a aquest dilluns vinent, per ser més concrets.

Amb l'anunci fet ahir pel Govern de la Generalitat, de noves mesures per fer front a la pandèmia, les estacions d'esquí veuran com es redueixen les opcions de rebre esquiadors en la modalitat de puja-i-baixa, especialment pensant  en aquells que no resideixen a la mateixa comarca on se situa una estació d'esquí. Aquesta tipologia de client era la que, bàsicament, ha estat donant certa afluència d'esquiadors de dilluns a dijous.

Per contra, i a falta de concretar (hem fet la consulta i estem esperant resposta) sí que les estacions d'esquí alpí i nòrdic podran rebre els esquiadors amb segona residència si aquesta se situa dins la mateixa comarca on hi ha l'estació d'esquí a visitar. I en principi els podran acollir qualsevol dia de la setmana, o de les festes de Nadal.

A la majoria de comarques del Pirineu amb centres hivernals, el nombre de segones residències és prou important per garantir un flux més o menys constant d'esquiadors a les estacions. Això sí, l'aforament continua limitat i aquest es controla amb la venda acotada de forfets mitjançant les plataformes de venda en línia. Amb la venda única i en exclusiva en línia es controla la xifra de forfets venuts per a cada dia, i amb aquesta mesura es garanteix una baixa densitat d'esquiadors a les instal·lacions i pistes.

Tres possibles opcions per esquiar

Així doncs, amb les noves restriccions de mobilitat que ha anunciat la Generalitat de Catalunya aquest divendres, la campanya de Nadal a les estacions d'esquí quedarà condicionada a rebre, només, els visitants de la mateixa comarca, de famílies amb una segona residència a la zona o als qui pernoctin en un hotel de la mateixa comarca.

L'alternativa per als esquiadors de puja-i-baixa serà valorar l'opció de contractar un allotjament rural, aparthotel o hotel a les comarques amb entrada directa a les estacions d'esquí. I molt important: garantir-se la compra d'un forfet per al dia o dies que decideixin pujar a pistes.

Un canvi substancial

El cas és que amb les limitacions vigents des del passat 2 de desembre i fins ahir divendres, quedava oberta la lliure mobilitat dels esquiadors catalans de dilluns a dijous, i per contra quedava reduïda als esquiadors del mateix municipi on se situa una estació d'esquí de divendres a diumenge. Aquesta limitació per municipi passa a ser comarcal just en aquest cap de setmana, però que canvia de nou a partir de dilluns.

Estacions d'esquí segons comarques

Alta Ribagorça: Boí Taüll
Alt Urgell: Sant Joan de l'Erm i Tuixent La Vansa
Berguedà: La Molina entrant per coll de Pal
Cerdanya: Aransa, Lles de cerdanya, Guils-Fontaera, La Molina i Masella
Pallars Sobirà: Baqueira (entrant per la Peulla), Bosc Virós, Espot, Port Ainé i Tavascan
Ripollès: La Molina (entrant per Alabaus), Vallter 2000 i Vall de Núria
Solsonès: Port del Comte
Val d'Aran: Baqueira Beret

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny