Notícia

Preocupació per la depedència d'un turisme d'hivern que no arriba

El Consell d'Alcaldes ha fet arribat la seva preocupació al Govern.

carlina,terrassa,boi taull
Preocupació per la depedència d'un turisme d'hivern que no arriba Autor/a: Boí Taüll
Els alcaldes de l'Alta Ribagorça, preocupats pel futur del teixit empresarial arran del nou confinament comarcal. El Consell d'Alcaldes ha fet arribat la seva preocupació al Govern.


Els tres alcaldes de l'Alta Ribagorça, Vilaller, el Pont de Suert i la Vall de Boí, han fet arribar la seva preocupació "pel teixit empresarial i el futur de la comarca" al Govern. El Consell d'Alcaldes creu que el confinament comarcal i el tancament parcial, amb franges horàries als bars i restaurants, en zones de muntanya, deixen aquests municipis "en una situació molt compromesa". Segons els alcaldes, aquest nou confinament "comportarà el tancament definitiu d'alguns comerços i empreses, amb unes conseqüències socials desastroses".

"Som conscients que cal prioritzar la salut, però hem de ser capaços de buscar noves mesures o marcar excepcionalitats perquè les zones de muntanya no es vegin abocades a una situació de no-retorn", han sentenciat els alcaldes.

Els alcaldes dels tres municipis, Maria José Erta (Vilaller), José Antonio Troguet (Pont de Suert) i Sonia Bruguera (Vall de Boí), han alertat el Govern de les "greus conseqüències" que aquestes decisions poden comportar al territori, on bona part de l'activitat econòmica està orientada al turisme.

Des de la plataforma SOS Alta Ribagorça també diuen "prou a les decisions preses pel Govern de la Generalitat" i aquest dimarts dia 22 es manifestaran per denunciar "l'ofec del sector". Aquesta plataforma ha dit que "és un suïcidi col·lectiu de tot el sector de l'hostaleria".

Aquest sector ha defensat que són "una comarca petita de muntanya, amb unes dinàmiques molt diferents d'altres comarques i on més del 60% de la població es veu afectada directa o indirectament pel sector de l'hostaleria".

Els hotelers i restauradors de la Vall de Boí han argumentat que "anmb aquestes franges horàries no podem atendre les necessitats" de qui visita la comarca. Els horaris de matí, amb unes temperatures tot sovint sota zero, fan inviable treballar; els horaris de migdia, en una comarca amb una estació d'esquí com la de Boí Taüll, fa que l'activitat de l'hostaleria estigui en ple funcionament, precisament en els horaris marcats de tancament.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny