Notícia

Vallter, Vall de Núria, La Molina i Masella només podran comptar amb esquiadors locals

El Govern ha confinat perimetralment i per 15 dies la Cerdanya i el Ripollès

mascareta,esquiador
Esquiador amb mascareta per Masella la setmana passada Autor/a: Diaridelaneu.cat
El Govern ha confinat perimetralment la Cerdanya i el Ripollès i hi tanca restauració, cultura i instal·lacions esportives. De moment, a falta de comunicació oficial, les pistes d'esquí alpí de Vallter 2000, Vall de Núria, La Molina i Masella romandran obertes però només podran comptar amb els esquiadors que resideixin a la comarca. La resolució, que ha entrat en vigor aquesta mitjanit, també limita a sis les reunions.


El Procicat ha decidit aquest dimarts a la tarda el confinament perimetral de la Cerdanya i el Ripollès a partir d'aquesta mitjanit passada i el tancament en aquestes dues comarques de la restauració, la cultura (excepte museus i biblioteques) i instal·lacions esportives que no siguin a l'aire lliure. La resolució té una durada de 15 dies, fins al 6 de gener. També limita les reunions a sis persones. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reconegut que les mesures són "contundents", però ha argumentat que la situació és "molt complicada" des del punt de vista epidemiològic, però també en el nivell assistencial, als hospitals de referència de Campdevànol i de la Cerdanya. En el primer cas, hi ha un brot que afecta professionals del centre.

Vergés ha remarcat que la incidència acumulada en els últims 14 dies és superior als 1.000 casos per 100.000 habitants en aquests dues comarques, amb velocitats de contagi molt altes i amb un percentatge de positivitat alt (a la Cerdanya voreja el 20%). A això li ha sumat un "gran impacte assistencial" en els dos hospitals de referència. Ha remarcat que a Campdevànol hi ha 21 treballadors infectats, i al de la Cerdanya també hi ha una situació "complicada". "Són hospitals petits i no tenen llits de crítics", ha recordat.

La consellera també ha explicat que es convocaran els consells comarcals respectius per treballar ajudes econòmiques per fer front a les pèrdues que experimentaran els diferents sectors afectats per aquesta tancament.

De moment, a falta de comunicació oficial, les pistes d'esquí alpí de Vallter 2000, Vall de Núria, La Molina i Masella romandran obertes però només podran comptar amb els esquiadors que resideixin a la mateixa comarca. En els comerços, la limitació serà del 30% de l'aforament.

A la resta de Catalunya no es preveuen mesures abans del 28

La titular de Salut també ha remarcat que el comportament en aquestes dues comarques és "molt diferenciat" respecte al de la resta de Catalunya, i per això no es preveuen noves mesures al conjunt del país abans del 28 de desembre. "Per sort no tenim un creixement exponencial com a principis d'octubre", ha dit.

En aquestes dues comarques, ha continuat, s'han fet diferents actuacions i cribratges per comprovar in situ quina és la situació epidemiològica. El coordinador de la unitat covid-19, Jacobo Mendioroz, ha subratllat que hi ha la percepció epidemiològica d'un augment de la població en aquestes dues zones, i això podria haver infectat els propis residents.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny