Notícia

Sortir del túnel i mitja volta

Cues de més de diversos quilòmetres al túnel del Cadí per accedir a la Cerdanya

mossos,tunel
Cues de més de diversos quilòmetres al túnel del Cadí per accedir a la Cerdanya Autor/a: ACN
Cues de més de diversos quilòmetres al túnel del Cadí per accedir a la Cerdanya. Els Mossos d'Esquadra demanen la documentació a tots els conductors que volen entrar o sortir de la comarca. D'altra banda la restauració de la Cerdanya expressa la seva indignació pel tancament perimetral i reclama ajuts directes. El sector considera la mesura "un gerro d'aigua freda" i critica que el Govern no els hagi consultat.


El túnel del Cadí (C-16) ha registrat aquest dimecres cues quilomètriques de vehicles que volien accedir a la Cerdanya. Els Mossos d'Esquadra paren un per un a tots els vehicles i demanen la documentació als conductors. Molts d'aquests que volien accedir a la Cerdanya han hagut de girar cua, obligats pels agents. Un helicòpter dels Mossos també sobrevola la zona per controlar la circulació al peatge del túnel del Cadí. Aquest, però, no és l'únic control que la policia té ubicat a la Cerdanya i n'hi ha d'altres repartits pel territori com ara Martinet (N-260). Molts dels conductors portaven la documentació necessària per poder viatjar, però altres han hagut de girar argumentant que desconeixien el tancament de la Cerdanya.

Gerro d'aigua freda per a la restauració

D'altra banda el sector de la restauració de la Cerdanya ha expressat la seva indignació pel tancament perimetral de la comarca decretat pel Govern i que es vigent des de la mitjanit passada. La presidenta de l'Associació de bars i restaurants de la Cerdanya, Nativitat Bover, considera la mesura "un gerro d'aigua freda" i una "animalada" perquè " hi ha famílies senceres que viuen d'això". En aquest sentit, l'entitat reclama ajuts directes per pal·liar les pèrdues que hauran d'assumir, tenint en compte que els locals havien contractat personal i tenien producte comprat. Així mateix, Bover critica que s'haguessin d'assabentar del tancament de la comarca a les nou de la nit sense que el Govern "hagi consultat cap ens ni hagi dit res al sector".
 
Nativitat Bover denuncia l'"estupor" que sent en aquests moments el sector de la restauració de la Cerdanya pel tancament perimetral de la comarca, una mesura que considera "un gerro d'aigua freda" i, també, "una animalada". També qualifica de "poca vergonya" que s'haguessin d'assabentar de la mesura aquest dimarts a la nit en la roda de premsa del Govern.

"Si hi ha una pandèmia som tots els que, en tot cas, hauríem d'estar tancats i no uns si i uns no", assenyala Bover. En aquest sentit, recorda que fa poca dies els van marcar unes pautes de conducta amb un aforament màxim als locals del 30% i unes restriccions horàries d'obertura. Malgrat aquestes mesures, els bars i restaurants de la Cerdanya van optar per seguir oberts, sobretot, després que s'anunciés que es permetria els desplaçaments a segones residències o hotels mentre ara es troben amb aquest tancament perimetral de la comarca. Bover explica que els establiments de restauració havien contractat personal i comprat producte. "Ara, no sabem què fer", afirma la responsable de l'associació.

La presidenta de l'associació de bars i restaurants de la Cerdanya explica que, des del 3 de desembre que van reobrir, els establiments "només han fet que perdre diners". En aquest sentit, exigeix al govern ajuts "efectius", és a dir ajuts directes que cobreixin les pèrdues que hauran d'assumir arran d'aquest tancament perimetral. "Vosaltres ens tanqueu, vosaltres ens pagueu i res d'anar a demanar els diners perquè ells saben perfectament el que perdrem amb tots aquests dies tancats", afirma. En aquest sentit, remarca que moltes famílies viuen del sector el qual depèn majoritàriament del turisme i, per tant, de persones vingudes d'altres indrets.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny