Notícia

Neu, fred i vent pels propers dies

Dia de Nadal i Sant Esteve amb nevades febles acompanyades de vent a tot el Pirineu

Gràfic de predicció per als dia 25 d'Skipass
Gràfic de predicció per als dia 25 d'Skipass Autor/a: Captura

La previsió meteorològica pels propers tres s'anima. Segons models predictius consultats tindrem neu al vessant nord i també vent. La nevada sembla que serà feble, amb un acumulat que no superarà els 20 cm al vessant nord del Pirineu, i de menys de 5 al Pirineu oriental i vessant sud.

Amb sort, després dels flocs de divendres dia de Nadal, serà el dissabte de Sant Esteve quan es podria arribar a sumar un total de 15, amb sort 20 cm al vessant nord. Les cotes de neu seran baixes, per sobre els 900 metres al sud i per sobre els 600 o 700 al nord. Les temperatures seran gèlides, per sota els 0 graus de forma permanent per damunt els 1600 metres. Per dilluns 28 de desembre alguns models anuncien més nevades i fred, així que ens caldrà anar seguint amb atenció els diferents models predictius.

Les nevades beneficiaran especialment Baqueira i Tavascan. La baixada de temperatures, però, permetrà activar de nou la producció de neu a totes les estacions. Si el vent ho permet, és clar...

Plànol de gruixos de neu d'Skipass

El plànol de gruixos de neu que hem publicat a l'encapçalament de l'article s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny
giny