Notícia

El Pirineu lleidatà acull l'esquiador que no pot entrar a Cerdanya i Ripollès

Els hotelers preveuen una "bona ocupació" a l'Alta Ribagorça, Aran, Pallars Sobirà, Alt Urgell i Solsonès

El Pirineu lleidatà acull l'esquiador que no pot entrar a Cerdanya i Ripollès
El Pirineu lleidatà acull l'esquiador que no pot entrar a Cerdanya i Ripollès Autor/a: Skipallars
El tancament de la Cerdanya i el Ripollès comporta un traspàs de reserves hoteleres a altres zones del Pirineu. La Federació d'Hostaleria de Lleida preveu una "bona ocupació" per les festes de Nadal si no hi ha noves restriccions.


Els establiments hotelers de la Val d'Aran, dels dos Pallars i de l'Alt Urgell estan rebent reserves de persones que inicialment tenien previst passar les festes de Nadal a la Cerdanya o al Ripollès. En aquestes dues comarques la campanya de Nadal a Cap d'Any es dona per perduda, i això que es tracta d'una de les setmanes més importants de l'any pel que fa a l'acollida d'esquiadors.

El cas és que des de dimecres, quan va entrar en vigor el tancament perimetral de la Cerdanya i el Ripollès, i segons explica el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau "la gent diu que tenien reserves en aquestes zones i, arran del tancament, s'han desplaçat a altres comarques de muntanya per poder esquiar o gaudir d'una estança al Pirineu". Els hotelers preveuen una "bona ocupació" al Pirineu de Lleida per aquestes festes, especialment pels volts de Cap d'Any, sempre i quan no es decretin noves restriccions.

La Federació d'Hostaleria de Lleida preveu una "bona ocupació" durant les festes de Nadal en els establiments hotelers de la Pirineu de Lleida, deixant al marge de la Cerdanya, tot i això tenint en compte "el moment actual" i "si la cosa segueix com ara" pel que fa a restriccions. Cal recordar que estan permesos els desplaçaments fora de la comarca per anar a una segona residència o si es disposa d'una reserva en un allotjament. Castellarnau assenyala que, tradicionalment, durant aquestes festes moltes persones es desplacen al Pirineu, ja sigui per esquiar o gaudir d'una estança a la zona.

Els hotelers pirinencs preveuen que l'ocupació es mogui entorn del 80 o 90% pels volts de Cap d'Any, mentre la resta de dies sigui d'entorn del 60%. També caldrà tenir en compte si la neu i ells temps acompanyen, remarca Josep Castellarnau. A la vegada, insisteix en què els establiments hotelers i de restauració garanteixen els compliment de totes les mesures de seguretat i sanitàries establertes per la covid-19. En aquest sentit, critica les actuals limitacions d'aforament i horàries que ha de complir la restauració.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny