Notícia

Possible marxa enrere en l'obertura de pistes a Andorra

El 2 de gener era la data d'inici de la temporada anunciada pel Govern andorrà

Possible marxa enrere en l'obertura de pistes a Andorra
Possible marxa enrere en l'obertura de pistes a Andorra
El Govern andorrà i les estacions d'esquí acorden una obertura per al 2 de gener. Una oberturà, però, que continua quedant condicionada a la situació de mobilitat dels països veïns i a la pandèmia dins la mateixa Andorra.


Les estacions andorranes són grans en extensió i serveis, i posar-les en funcionament requereix unes despeses mínimes per a les quals el retorn, ara com ara, no està garantit en forma de clients i d'ingressos.

A diferència de la Cerdanya o el Ripollès, on ara mateix les seves estacions només poden acollir residents en aquestes dues comarques, a Andorra es va descartar de bon principi obrir només per als andorrans, entre altres qüestions perquè la situació epidemiològica també era diferent. La situació actual, però, és que si les estacions del "país dels Pirineus" decidissin obrir, a banda dels mateixos andorrans si fos el cas, seria impossible que hi arribessin esquiadors de fora del país.

Així doncs, sense el gruix dels esquiadors catalans que en una temporada normal suposen entre un 30 i un 40% de la clientela global segons estacions, i amb el virus encara no prou controlat en la majoria de comarques catalanes, l'obertura d'instal·lacions i pistes programada per al dos de gener ha quedat en dubte, segons coincideixen en informar els mitjans de comunicació del país.

De moment la data del 2 de gener continua sent la marcada en verd en el calendari andorrà en l'obertura de pistes, però queda condicionada a l'evolució de la pandèmia a la mateixa Andorra i a la dels països veïns, especialment a Catalunya, on la mobilitat entre comarques està restringida i en comarques com el Ripollès i la Cerdanya la mobilitat està limitada a moviments interns.

En resum, doncs, les estacions d'esquí andorranes valoren la repercussió econòmica que pot tenir una posada en marxa de les instal·lacions sense tenir-ne garantits prou clients, siguin andorrans o de fora del país.

Opinions

Més opinions

Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


41%


8%


51%

76 vots