Notícia

Neu en cotes baixes per demà i possible llevantada pel dia de Reis.

La neu pot ser abundant al Pirineu Occidental i aparèixer en punts de la Noguera i la Catalunya central.

Guils-Fontanera,llevaneus
Alerta per nevades aquest dilluns a Catalunya en cotes de només 500 metres Autor/a: Guils-Fontanera
Alerta per nevades aquest dilluns a Catalunya en cotes de només 500 metres. La neu pot ser abundant al Pirineu Occidental i aparèixer en punts de la Noguera i la Catalunya central.


skipass-281220
El model de predicció apunta a nevades de menys de 10 cm al vessant nord i de menys de 5 al vessant sud, però sempre en cotes baixes (Captura Skipass).

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís davant la possibilitat de nevades aquest dilluns a Catalunya en cotes de només 500 metres. La neu pot ser abundant al Pirineu Occidental (Val d'Aran, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Alt Urgell), també a les comarques de la Cerdanya i el Solsonès, i aparèixer en punts de la Noguera i la Catalunya central. Es poden acumular més de 5 centímetres a partir dels 700 metres. En paral·lel, el vent continuarà fort –amb ratxes de fins a 80 km/h- però menys que en les últimes 48 hores i girarà a ponent al llarg de la jornada. Les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa) al nord de la Costa Brava, especialment entre el cap de Creus i el cap de Begur.

D'altra banda alguns models prediuen una possible llevantada per al dia de Reis. No tots els models consultats hi coincideixen però el model que sempre tenim de referència a Diaridelaneu així ho indica. Falten molts dies, una setmana, i per tant caldrà seguir-ho amb atenció.

llevantada-skipass-050121
Possible llevantada per a la nit de Reis, segons models de predicció. Falten molts dies i per tant la fiabilitat és molt baixa (Captura Skipass).

Plànol de gruixos de neu d'Skipass

Els dos plànols de gruixos de neu que hem publicat en aquest article s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny