Notícia

Controls policials al llarg i ample del Pirineu

Mossos d'Esquadra, Gendarmeria i Policia espanyola controlen els moviments per terra i aire

mossos,helicopter,cerdanya
Un helicòpter dels Mossos d'Esquadra sobrevolava ahir la Cerdanya. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Mossos d'Esquadra, Gendarmeria i Policia espanyola controlen els moviments per terra i aire. Fins a 30 multes a esquiadors de fora d'Osca pel saltar-se el confinament provincial i visitar Astún.


Mossos d'Esquadra, Gendarmeria i Policia espanyola controlen els moviments a les carreteres del Pirineu per terra i aire. A la Cerdanya és habitual trobar controls de Mossos d'Esquadra en algunes de les rotondes de la comarca, sent especialment freqüent la seva presència a la rotonda plaça d'Europa, un nus d'accessos que permet l'accés de les carreteres N-154, d'accés a Llívia, l'N-260 (eix del Pirineu) i les rutes franceses N-20 i N-116, a més de regular l'accés entre la vila de Puigcerdà, La Guingueta d'Ix (BourgMadame) i les esmentades carreteres.

Pel costat francès els gendarmes han establert controls en diferents fronteres amb l'Estat espanyol per detectar ciutadans del país gal que hagin anat a esquiar a les pistes del vessant sud del Pirineu. Un dels punts de control és el túnel de Somport, però no és l'únic.

Quan es detecta un esquiador francès que torna d'esquiar a les estacions d'Astún, Baqueira, La Molina o Masella, els obliguen a presentar una PCR feta menys de 72 hores abans d'haver tornat. Si no en disposen, se'ls obliga a un confinament de set dies.

També a l'Aragó s'estan fent controls per evitar el que puguin saltar el confinament provincial. A l'estació d'Astún, única que ha obert al Pirineu aragonès, també s'està controlant l'origen de l'afluència dels esquiadors. Segons la premsa aragonesa ahir la Policia Nacional va detectar 30 casos en què els esquiadors no residien a la província d'Osca, i és que aquesta és l'única de les tres aragoneses que pot aportar clients a les estacions del Pirineu aragonès, en aquest cas només Astún, segons el model de confinament adoptat per les autoritats governatives i sanitàries de l'Aragó.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny