Notícia

Millores en els accessos al telefèric de Núria

L’accés a l’estació estarà 100% adaptat per a persones amb mobilitat reduïda

telecabina,coma del clot,vall de nuria
Millores en els accessos al telefèric de Núria Autor/a: FGC
FGC licita les obres de construcció d'un ascensor per accedir al Telefèric Coma del Clot de Vall de Núria. L’elevador tindrà una capacitat per a 13 persones i tindrà un accés prou ample com per permetre l’entrada de mercaderies per abastir l’alberg. Amb aquesta actuació, l’accés a l’estació ripollesa estarà adaptat 100% a persones amb mobilitat reduïda.


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) instal·larà un ascensor per accedir al Telefèric Coma del Clot de Vall de Núria. S’ubicarà just a l’entrada de l’estació motriu del telefèric, al peu del Santuari, a 2.000 l’alçada, on s’hi arriba mitjançant el tren cremallera des de Ribes o Queralbs. D’aquesta manera, l’accés a l’estació ripollesa estarà 100% adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, igual que totes les estacions d’FGC.

L’indret on es realitzaran les obres, que actualment estan en licitació, és l’actual edifici de l’estació inferior, un espai rectangular que consta de tres plantes: la planta baixa està situada gairebé a nivell de l’andana del tren cremallera, la planta primera dona accés a dependències d’emmagatzematge intern i la segona planta és des d’on s’accedeix ja al telefèric. El nou elevador connectarà les tres plantes i, un cop instal·lat, es revestirà amb paret de pedra de manera que s’ajusti a la tipologia existent a la Vall.

L’ascensor tindrà una cabina de 1,40x1,70 metres, capacitat per a 13 persones, 1.000 kg de càrrega, un recorregut de 7 metres i disposarà d’una porta de 90 cm que permetrà també el pas de les mercaderies necessàries per abastir l’Alberg de Joventut situat al Pic de l’Àliga.

El Telefèric Coma del Clot de Vall de Núria està en circulació des del febrer passat després d’un complet procés de renovació, un cop l’antic telecabina havia arribat ja al final de la seva vida útil.
 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots