Notícia

La situació a les estacions d'esquí de la Catalunya del Nord

Els turistes ocupen els peus de pistes buscant entreteniment

Webcam de La Calme de Font Roneu avui dia 30
Webcam de La Calme de Font Roneu avui dia 30 Autor/a: Captura
La presència de turistes i esquiadors aquests dies a les estacions de la Catalunya del Nord podria haver acabat en tragèdia fa unes hores a Font Romeu. Són esquiadors que busquen entreteniment i sovint les pistes d'esquí, tot i estar tancades al públic, són l'espai de lleure i esport que fan servir per practicar trucs, uns pocs girs o potser per fer un ninot de neu. El problema és que les trepitjaneus continuen preparant les pistes per quan se'ls deixi obrir o per preparar-les per als col·lectius autoritzats i aixo està sent un problema.


webcam-les%20airelles
Esquiadors al sector Roc de la Calma de Font Romeu aquest matí. L'esquí per entrenaments de federats i professionals està permés (Captura webcam).

Aquests dies les estacions d'esquí de la Catalunya del Nord acullen un bon nombre de visitants. Són visitants que, si bé s'han allotjat a la zona per gaudir de les vacances de Nadal i les activitats a la natura i la muntanya, no poden fer ús dels remuntadors ni les pistes d'esquí perquè estan tancades. Ara bé, això no impedeix que alguns s'apropin a les mateixes instal·lacions i pistes per jugar amb la neu, passejar o fins i tot per practicar l'esquí de muntanya. Totes aquestes activitats estan permeses. I això està creant alguns problemes. Ahir els operadors de Font Romeu van haver d'advertir que la presència d'esquiadors i snowboards a les pistes, i en horaris en els quals les trepitjaneus treballen, va estar a punt d’acabar en tragèdia. Eren practicants dels snowparks que s'havien apropat a la zona per practicar alguns trucs o gaudir de la neu. I ja fa dies que sembla que la cosa dura.

Segons el comunicat a la pàgina Facebook de Altiservice per Font Romeu, van advertir que "observem que cada nit mentre treballem trepitjant pistes hi ha comportaments perillosos i inconscients. Ahir a la nit a les 20 h un grup de 5 esquiadors/snowboarders es van posar en perill al situar-se a tocar del cable winch de la trepitjaneus que treballava a la pista Plan du Roc" i recorden del perill que van passar en aquesta pista en un moment en el qual "la boira va reduir la visibilitat a només uns 20 m". A més, denuncien que només un dels visitants nocturns portava frontal. La pista Plan du roc està situada a l'extrem de ponent del domini esquiable i és on se situa el famós snowpark de La Calma, de fama internacional i que cada any acull la Copa del Món de Slopestyle.

El cas és que aquests dies a Font Romeu s'ha obert el telecadira Roc de la Calma i dues pistes del sector que es fan servir per a entrenaments o serveis professionals de les escoles d'esquí i formació. És un ús restringit i només justificat segons determinades condicions (veure enllaç).

trepitjaneus-els-angles-pala
Trepitjaneus a Les Angles (arxiu DDLN)

La situació a Les Angles

D'altra banda ahir dimarts Antonio Martin, responsable de Turisme de Les Angles va explicar a Diaridelaneu que la situació en aquesta població és "de molts visitants que han vingut a passar les vacances de Nadal a la zona. Però l'activitat és reduïda i sovint intenten passar l'estona a les zones de debutants o als entorns del poble, però hi ha poques opcions, més enllà de passejades i sortides amb raquetes". El dinamisme que es pugui veure de dia en aquesta població del Capcir, una situació molt similar a la que succeeix a l'Alta i Baixa Cerdanya, queda reduït al silenci quan arriben les hores de foscor. "Quan es fa de nit tothom es clou als seus allotjaments i torna la quietud i el silenci als carrers, que constantment són patrullats per agents de l'ordre" ha relatat amb certa resignació Martín.

El màxim responsable de turisme a Les Angles també ha admès que a l'estació aquests dies s'està produint neu i trepitjant les pistes. La idea és tenir-ho tot a punt per a quan els permetin obrir" Sobre el quan o dia que s'entreveu per a l'obertura tot són dubtes.  A la pregunta de quina data ha respòs que "ara mateix no ho sabem. Avui hi ha una reunió en la qual es podria deixar entreveure una data, però no hi ha res segur i tot va en funció de la situació epidemiològica. Esperem això si, salvar el mes de febrer" ha conclòs.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny