Notícia

Andorra obre pistes sense comptar amb esquiadors francesos

La paradoxa: els veïns de l'Arieja o Catalunya del Nord poden fer compres i turisme a Andorra, pero no esquiar

frontera,duana,Pas de la casa
Andorra obre pistes sense comptar amb esquiadors francesos Autor/a: Cedida
Andorra obre les seves estacions d'esquí, si, però només pels andorrans. A la impossibilitat que els esquiadors catalans pugin a Andorra a esquiar a causa del confinament perimetral de Catalunya, ara França recorda als seus ciutadans que tampoc poden visitar Andorra per esquiar. La paradoxa resulta, doncs, força incomprensible: els veïns de l'Arieja o Catalunya del Nord poden entrar a Andorra per fer compres i turisme, però en cap cas per esquiar.


Obertura de pistes avui a Andorra, però parcial i més incerta i inviable que mai, ja que només podran comptar amb els esquiadors residents al mateix Principat. Les autoritats franceses adverteixen a través de les xarxes socials que es controlarà l'accés a les estacions d'esquí andorranes que des d'avui estan obertes parcialment.

Així avui la prefectura dels Pirineus Orientals ha publicat en el seu compte de twitter oficial que l'obertura de pistes a Andorra està restringida als residents al Principat. La paradoxa, però, és que els francesos poden visitar Andorra per fer turisme o compres, però en cap cas poden entrar al "país dels Pirineus" per esquiar. Així, en el supòsit que algun esquiador francès hagi estat esquiant en pistes andorranes i es detecti aquesta possibilitat en algun control fronterer, se'ls obligarà a passar un confinament domiciliari d'un mínim de 7 dies. Per evitar el confinament han de presentar una PCR negativa feta menys de 72 hores abans d'haver tornat.
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


41%


8%


51%

76 vots