Notícia

Reconfinament amb els establiments peu de pistes al 70%

En alguns establiments s'estava arribant al 90%

port aine,hotel
Reconfinament amb els establiments peu de pistes al 70% Autor/a: Port Ainé
Els hostalers del Pirineu alerten que el nou confinament municipal suposa un "cop fort" a la seva "salut econòmica". El sector demana ajuts directes i l'anul·lació de tributs per tornar a ser els "principals damnificats" de la pandèmia.


Els hostalers del Pirineu asseguren que el nou confinament municipal que es començarà a aplicar a partir del 7 de gener suposa per ells un "cop fort", ja que implicarà haver d'anul·lar totes les reserves de la campanya de Reis. Per tot plegat, el president de la Federació que agrupa el sector a la demarcació de Lleida, Josep Castellarnau, ha dit que tot i entendre l'objectiu de les mesures, la "salut econòmica" d'aquesta activitat queda ara "molt tocada o tocada de mort". En aquest sentit, ha demanat al Govern ajuts directes per poder pal·liar la situació i que, com a mínim, s'anul·lin o congelin tributs per minimitzar les despeses, tenint en compte, ha afirmat, que són els "principals damnificats d'aquesta pandèmia".

El nou confinament arriba en un moment en què les reserves arribaven, fins aquest diumenge, al 60 i 70% en el cas dels establiments situats a peu de les pistes d'esquí i entre el 30 i el 40% a la resta del territori de muntanya. Així, Castellarnau ha explicat que la campanya "tot just acabava de començar" i que durant aquestes festes de Nadal s'havia assolit una ocupació de fins al 90% en algunes zones del Pirineu.

El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida també ha destacat que tot i que els allotjaments han pogut treballar durant aquests dies, les restriccions horàries dels bars i restaurants han ressentit la seva facturació fins al punt de no poder cobrir despeses. A més, ha dit que aquest "para i engega" és "inviable" pel sector i posa en una situació "molt difícil" a alguns dels hotels. "No sabem com ens en sortirem", ha conclòs Castellarnau.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny