Notícia

Vallter i Vall de Núria, només per a setcasencs i queralbins

Durant 10 dies les estacions d'esquí de Queralbs i Setcases només podran comptar amb els veïns del terme municipal

vallter,panoramica
Durant 10 dies Vallter només podrà comptar amb els veïns del poble Autor/a: Vallter 2000
El Ripollès ha rebut amb "astorament" l'anunci del confinament municipal a tot Catalunya. La mesura, que entrarà en vigor el 7 de gener i s'allargarà deu dies, comportarà que durant aquests dies a l'estació d'esquí de Vall de Núria "només hi podran anar a esquiar els 188 habitants de Queralbs i a Vallter 2000, els 170 de Setcases".


El Consell Comarcal del Ripollès veu el confinament municipal de deu dies com un "greuge" per a les zones menys poblades. El seu president, Joaquim Colomer, veu la mesura "centralista" i que no té en compte la realitat del territori. Remarca que no és el mateix confinar un municipi de 40.000 habitants com Vic que a pobles del Ripollès on, més de la meitat, no arriben als 400 habitants. Reclamen que s'apliqui un confinament comarcal en els indrets menys poblats i més ajuts.

L'Associació d'hostaleria del Ripollès ha rebut la restricció amb "la mateixa indignació" que fa dues setmanes amb el confinament comarcal. Reivindiquen que són una activitat segura i lamenten que se'ls hagi "culpat" de l'increment de contagis de forma "injusta". El Ripollès ha rebut amb "astorament" l'anunci del confinament municipal a tot Catalunya. La mesura, que entrarà en vigor el 7 de gener i s'allargarà deu dies, comportarà que durant aquests dies a l'estació d'esquí de Vall de Núria "només hi podran anar a esquiar els 188 habitants de Queralbs i a Vallter 2000, els 170 de Setcases". Davant això, reclamen més mesures per compensar el tancament municipal a municipis turístics i poc poblats.

Aquest cop, però, han conegut la mesura de la mà de membres de govern amb els que aquest matí han mantingut una reunió telemàtica per fer el seguiment de la pandèmia. Hi ha participat el vicepresident en funcions, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència en funcions, Meritxell Budó; i el conseller d’Empresa i Coneixement en funcions, Ramon Tremosa, entre altres alts càrrecs. En la reunió també se'ls ha informat que, amb la nova restricció de mobilitat a tot Catalunya, s'aixecarà el confinament del Ripollès i la Cerdanya.

Reclamen més ajudes pel tancament comarcal

Des del Consell Comarcal del Ripollès estan treballant amb diferents agents econòmics del territori per reclamar a la Generalitat una ampliació dels fons anunciats fa uns dies per pal·liar els quinze dies de tancament comarcal. En aquesta reunió, el Govern ha afirmat que el fons es mantindrà pràcticament en 4,3 MEUR entre les dues comarques. Un import que el territori continua veient com a "irrisori" tenint en compte la importància de les festes de Nadal per a la comarca i el turisme. També han demanat màxima celeritat en el pagament dels ajuts ja anunciats.

Per compensar aquest greuge, l'ens comarcal també ha proposat que es reforci la presència d'aquestes dues comarques en les properes campanyes de promoció turística i que es desencallin inversions i infraestructures promeses des de fa anys.

L'associació d'Hostaleria del Ripollès ha rebut l'anunci del final de confinament comarcal i el municipal a tot Catalunya amb "la mateixa indignació" de fa uns dies quan van haver de tancar l'activitat. El seu president, Fran Barroso, ha explicat a l'ACN que el nou tancament demostra que el seu sector és "segur" i que se'ls ha "culpabilitzat" durant tot aquest temps del repunt de contagis de covid-19. Creuen que podrien haver continuat oberts i sense tancar aquests últims 15 dies (només es permetia el servei per emportar). Estan quantificant les pèrdues de facturació que els ha comportat perdre tota la temporada de Nadal i reclamen més ajuts per poder pal·liar la caiguda d'ingressos.

Més informació relacionada: El govern rectifica: ajut de 7.500 euros per a cada escola d'esquí

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny