Notícia

Masella aguanta però activa un ERTO

L'estació obrirà parcialment i assumint pèrdues econòmiques que es preveuen importants

masella,telecadira
Masella es manté oberta però ho farà parcialment i assumint pèrdues econòmiques que seran importants Autor/a: Masella
Masella preveu continuar oberta un cop entri en vigor el confinament municipal, sumant-se així a la decisió anunciada aquest dilluns per les pistes gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i també Baqueira. Això sí, serà una obertura "sota mínims" i aplicant un ERTO parcial.


esquiador-mascaretaEsquiador amb mascareta el passat 14 de desembre (Foto: Masella).

Masella també aguanta però ho haurà de fer amb mesures força dràstiques per superar la situació. Avui els responsables de l'estació han confirmat que continuaran amb les instal·lacions i pistes obertes un cop entri en vigor el confinament municipal, sumant-se així a la decisió anunciada ahir per les pistes gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat i també avui per Baqueira. L'estació cerdana ho farà "sota mínims" i aplicant un ERTO parcial a la plantilla. La seva directora comercial, Maite Martí, ha explicat que les noves mesures "agreugen la situació" i que per evitar el tancament i mantenir les condicions de la neu del complex s'han vist obligats a prendre aquesta decisió, pensant en la seva "viabilitat econòmica".

Martí ha demanat al Govern que tingui en compte la situació d'aquesta estació, l'única de titularitat privada que hi ha a la Cerdanya i el Ripollès, comarques afectades actualment pel confinament perimetral. Així, ha dit que les pèrdues d'aquests dies són "a compte de recursos propis" d'aquestes pistes, tenint en compte que ja arrosseguen una campanya de Nadal "molt dolenta" per la poca afluència d'esquiadors. De fet, en aquest període hi ha passat una mitjana d'entre 1.000 i 1.500 visitants diaris, quan en un any normal aquests serien entre 9.000 i 12.000.

En el comunicat de premsa Masella ha volgut deixar clar que l'obertura es fa pel compromís amb els municipis, amb el personal i per mantenir i conservar l’estat de neu a pistes en bones condicions per quan es pugui tornar a reobrir el 100% del domini esquiable amb normalitat però que aquesta obertura resulta econòmicament inviable si només poden venir els veïns dels municipis d’Alp, Das i Urús. En aquest sentit han explicat que la situació econòmica s'agreuja i que tot plegat tindrà repercussions per als seus proveïdors de l'estació però també per tot el sector de l’esquí i per l’economia de
la Cerdanya en general.

Finalment Masella ha recordat que l'obertura genera pèrdues importants i que aquesta es fa a compte dels recursos propis i que per aquesta raó emprendrà totes les accions necessàries per demanar ajuts a l’administració i activarà un ERTO parcial, amb el compromís que si la situació es normalitza restablirà els llocs de treball de seguida.

masella-telecadira-snowboard-professors



 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 




Editorial







giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny