Notícia

La Rabassa, esquí nòrdic al 100% i en creixement

El client principal ha estat l'andorrà, seguit dels francesos i dels catalans

La Rabassa,Naturlandia,esqui nordic
La Rabassa en una imatge d'aquestes festes de Nadal passades Autor/a: La Rabassa
La Rabassa, única estació d'esquí nòrdic d'Andorra, manté el 100% dels traçats. El client principal en aquestes passades festes de Nadal ha estat l'andorrà, seguit dels francesos i els catalans.


Les nevades naturals, conjuntament amb unes bones condicions meteorològiques que han permès el treball dels canons de neu, han assegurat l’obertura de la totalitat de la superfície. A més, l’estació ha estrenat una nova màquina trepitjaneu que ha permès millorar la qualitat dels traçats i optimitzar el treball a les pistes. Les activitats com les raquetes, el Tobotronc i el parc d’animals, i sobretot l’oferta gastronòmica de la Borda de Conangle han complementat l’esquí.

El complex va obrir el passat 8 de desembre la temporada d’hivern més incerta dels últims anys, marcada per la situació epidemiològica de la Covid-19. Des de l’inici de la temporada, l’Estació d’esquí de fons de La Rabassa ha obert cada dia part de les seves instal·lacions, i des del dia 19 de desembre el 100% dels seus traçats (15 km). El centre ha rebut la visita majoritàriament de client nacional, tot i que també s’ha notat una afluència molt notable de turistes gals, i en menor grau, de la comunitat catalana i de l’estat espanyol. Les activitats s’han aglutinat a la Cota 2000 per optimitzar els recursos i per poder oferir als visitants una experiència més concentrada. Per tal de facilitar l’accés a l’esport, es va crear una promoció que incloïa una classe d’iniciació amb monitor, el lloguer del material i el forfet de dia, a un preu molt accessible, i que es continuarà potenciant durant tot l’hivern, ja que ha tingut molt bona acceptació.

Cota 2.000. Estació d’esquí de fons de La Rabassa - Naturlandia

L’Estació d’esquí de fons de la Rabassa - Naturlandia va protagonitzar l’inici de la temporada d’esquí al Principat amb l’obertura fa un mes de la pista verda del Pla de Conangle, el passat 8 de desembre. Progressivament, i a mesura que s’han anat succeint les precipitacions i s’ha pogut treballar més superfície esquiable, s’ha aconseguit mantenir la totalitat dels traçats disponibles. Una nova màquina
trepitjaneu, i la posada en marxa dels canons gràcies a les condicions meteorològiques favorables, han permès que l’estació treballés a ple rendiment durant les festes de Nadal.

L’esquí de fons és un esport que està gaudint de molta popularitat, i la seva pràctica ha agafat embranzida durant aquest hivern. Així s’ha detectat des de Naturlandia, on es constata aquest creixement de l’interès per l’esport. El director del centre d’activitats, Xabier Ajona, destaca que “els esquiadors vénen buscant una pràctica esportiva que els ofereixi seguretat, podent alhora tenir contacte amb la natura, i no sentir cap pressió. Busquen llibertat, i aI cap i a la fi, els hi oferim exactament el què volen: aire lliure, un espai sense grans aglomeracions, segur i accessible, amb una oferta d’oci complementària i alineada amb els seus interessos i motivacions. A més, els qui ho proven per primer cop, s’adonen que la progressió és més fàcil que en una altra disciplina, i que es pot practicar en família, des dels 3 anys, amb un risc de lesió baixíssim o nul, amb unes sensacions molt bones, fet que fa que tornin a repetir, ja que se senten molt còmodes. Estem creant una base molt fidel d’esquiadors, i cada vegada són més les persones que decideixen iniciar-se en aquesta modalitat, que a més, és un dels esports d’hivern més complets i que compta amb un gruix de practicants més elevats al món. Cal també posar en relleu la tasca que es ve fent des de fa molts anys des del NEC (Naturlandia Esquí Club), per promoure el nòrdic. A Naturlandia posem a disposició de qui vulgui provar aquesta disciplina una promoció molt accessible, que inclou tot el que necessita l’usuari per iniciar-se en aquest esport, sense la necessitat de fer una inversió elevada.

Previsions hivern 2021

El parc preveu mantenir les activitats a la Cota 2.000 cada dia amb les mateixes condicions, tal com s’ha fet fins ara durant tot l’hivern, i es treballa amb l’objectiu de poder ampliar les activitats, condicionades també per la meteorologia. Així, per exemple, s’està pendent de possibles nevades per poder obrir els nous circuits d’esquí de muntanya, que són tres de diferents dificultats, marcats i senyalitzats i amb una nova pista que descendeix des del Pic Negre. A més, s’han previst altres activitats per als pròxims mesos, com sortides amb moto de neu, sopars temàtics, etc, que han estat molt demandades pels usuaris.

A partir de la setmana vinent, l’Estació d’esquí de fons de la Rabassa-Naturlandia rebrà escolars d’Andorra que venen a realitzar l’activitat d’esquí nòrdic, seguint les ordres del ministeri. Des del parc es mantenen les previsions inicials d’arribada de visitants, que es concentrarà sobretot en visitants francesos i andorrans, fins que les restriccions territorials a Catalunya s’aixequin. Entre setmana s’espera que l’activitat del parc sigui al voltant de l’esquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''El ràfting ha fet ressorgir el caiac''
Bernat Baylina Guia i monitor d’esports d’aventura al Pallars

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


65%


14%


11%


11%

37 vots